Datum toegevoegd: 25 Nov 2015 We celebrate 110 years!

Wouter van Ast richtte 110 jaar geleden een lijstenmakerij op. Al snel groeide deze kleine lijstenmakerij uit tot een goedlopende lijstenfabriek en glashandel. In 1927 verhuisde het bedrijf naar de plek waar de fabriek van Arco tot op de dag van vandaag staat.In het begin van de Tweede Wereldoorlog nam Arend Cornelis het bedrijf over en daarmee was de naam Arco – afgeleid van Arend Cornelis – geboren. Vlak na de oorlog begon Arco met het produceren van klein meubelen en in 1967 trad de derde generatie, Willem van Ast, toe tot het bedrijf. Arco ontwikkelde zich tot een moderne meubelfabriek met ontwerpen van Charles Marks en Arnold Merckx. Zo ontwierp Arnold Merckx in 1988 de Balance tafel die inmiddels – net als de Essenza van Willem van Ast – is uitgegroeid tot een tijdloze klassieker.

        

Toen Arco haar 100e verjaardag vierde nodigde Willem van Ast 12 ontwerpers (onder wie Bertjan Pot, Joris Laarman, Ineke Hans en Jurgen Bey) uit om op hun eigen manier over de toekomst van Arco na te denken: het Arco12 project. Dit liet Arco op een nieuwe manier naar haar toekomst kijken en leidde tevens tot een aantal blijvende samenwerkingen. Zo ook met Bertjan Pot. Hij ontwierp de Slim-tafel; de tafel lijkt onmogelijk dun, maar onder het ijle houten uiterlijk zit een sandwichconstructie van staal waardoor de tafel sterk en stabiel is. Deze innovatieve tafel viert dit jaar dus alweer haar 10e verjaardag. Sinds haar introductie is de Slim uitgegroeid tot één van de meest succesvolle ontwerpen uit onze collectie. Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer. Omringd door ruim 50 gedreven vakmensen bouwt Jorre van Ast – opgeleid als ontwerper – voort op het fundament dat er ligt, maar hij kijkt vooral ook vooruit. Op basis van zijn expertise geeft hij niet alleen leiding aan onze eigen ontwerp- en ontwikkelafdeling, maar ook aan een team van internationale ontwerpers en creatievelingen. Een bedrijf moet zijn bestaansrecht blijven bewijzen en daarom kiezen wij ervoor vooral te doen waar we goed in zijn: het ontwerpen, het ontwikkelen en het produceren van tafels en de bijbehorende producten. We geloven in lokale productie en de lange termijn. Zo ontwierp Jorre de Local Wood-collectie; meubels gemaakt van hout voortkomend uit de omgeving van de fabriek. Om deze collectie tot stand te brengen werken we onder andere samen met Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen en een lokale houtzagerij en -drogerij.

Onze ambitie is om met onze waarden én door te doen waar we goed in zijn dé tafelfabrikant van Europa te worden: 

We are Arco 
We make tables 
We last generations 
         

 
Klik hier voor meer beeldmateriaal 

Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord