The Creators & Makers

The Creators & Makers | Dew

In onze laatste The Creators & Makers video met Sabine Marcelis vertelt ze meer over haar ervaring van het werken met hout bij het creëren van de Dew dining table.

Videografie door Blickfanger

Dew dining table

Dew markeert een nieuw vertrekpunt voor Sabine. Haar unieke vormtaal is herkenbaar vertaald naar dit houten object, resulterend in een sculptuur die is opgebouwd uit simpele organische vormen. Sabine benut de mogelijkheden van het hout optimaal door de tekening in te zetten voor een zowel visuele als tastbare ervaring. Ze legt uit: ‘De rondingen nodigen uit tot interactie. Mensen willen de zachtheid en warmte van het hout voelen.’

Dankzij de opvallende vorm komt deze tafel overal tot zijn recht. Ongeacht de omgeving weet de Dew de aandacht te trekken. De eettafel is even praktisch als esthetisch, gekenmerkt door het vakmanschap van Arco. De tafel is leverbaar in verschillende afmetingen, met ruimte voor zes, acht of tien personen. Daarmee is de Dew te gebruiken in de eetkamer, maar ook prima op kantoor.

Dew coffee table

De nieuwe Dew coffee table is ontworpen door gerenommeerd en gevierd ontwerpster Sabine Marcelis en is een vervolg op de Dew dining table. Net als de eettafel komt de Dew coffee table overal goed tot zijn recht, dankzij de organische, sculpturale vorm. De Dew coffee table komt in verschillende groottes en hoogtes, wat het mogelijk maakt meerdere tafels in elkaar te schuiven om een "landschap" van objecten te creëren. 

Geconstrueerd van een massief bovenblad en een half-massief houten wang, kan de Dew coffee table tegen een stootje en voldoet hiermee aan Arco's belofte van het maken van meubels voor deze en de volgende generatie.