FSC®, PEFC en STIP

 

Wij werken alleen met FSC® en PEFC gecertificeerd hout en dat maakt Arco niet alleen FSC®- en PEFC gecertificeerd, maar ook een bedrijf met een STIP-keurmerk.

 

Wat is FSC®?

FSC® is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer dat gesteund wordt door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Waarbij 100% FSC® hout volledig uit verantwoorde bossen komt. Naast de eisen voor bosbeheer, hanteert FSC® ook sociale eisen zoals voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders.

 

 

Wat is PEFC?

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het wordt gesteund door overheden, bedrijven en regionale organisaties. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Bossen met een hoge natuurwaarde mogen niet worden geëxploiteerd, evenals kwetsbare bosgebieden. Houtkap langs waterlopen op steile hellingen is niet toegestaan, omdat hier erosie kan ontstaan. Boskap mag ook niet leiden tot het verdwijnen van een bos, het verlies van biodiversiteit of het aantasten van het natuurlijk herstelvermogen. Met andere woorden, er mag niet meer gekapt worden, dan weer aan kan groeien.

 

PEFC wood certification

 

Wat is STIP?

STIP is een bedrijfskeurmerk dat objectief wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen. Steeds opnieuw. Geen enkel ander keurmerk garandeert wat STIP wel doet: een STIP-bedrijf koopt uitsluitend verantwoord geproduceert hout (en verkoopt dat dus ook). Dit hout voldoet aan categorie A bewijs van de Dutch Procurement Criteria for Timber ten aanzien van verantwoord bosbeheer en de handelsketen.

 

Kottenseweg, Winterswijk N 51.56.565, E 6.46.707