Arco

Banken

Voor bij onze tafels ontwerpen en ontwikkelen wij ook banken. Onze banken worden gemaakt met oog voor detail, waarbij we de nieuwste technologieën combineren met vakkundig handwerk. Bekijk de banken in Arco's collectie.

Eetkamerbanken voor de eettafel 

Eetkamerbanken zijn een stijlvol alternatief voor wie wat anders wil dan de eetkamerstoel of graag de combinatie wilt maken van eetkamerstoelen en eetkamerbank. Daarbij zijn de eetkamerbanken van Arco een slimme vervanging van of aanvulling op eetkamerstoelen aan tafel. Aan één zijde een eetkamerbank en aan de andere zijde een rij stoelen. Door gebruik te maken van bijbehorende kussens en stoffering kan de bank perfect gecombineerd worden  met de stoelen.

In ons assortiment eetkamerbanken vind je houten en stalen banken in verschillende stijlen, met en zonder arm- en rugleuningen, in diverse afmetingen.

 

Houten bankje bij eettafel 

In onze collectie hebben wij een ruim aanbod aan houten eetkamerbanken. Zo zijn een aantal banken ontwerpen als familie collectie in combinatie met onze tafels en/of overige zitmeubelen. Daarnaast hebben we ook een houten bank die als uniek zitobject kan dienen of functioneel is toe te passen aan de eettafel. Zo zijn er drie stijlvolle collecties houten banken ontworpen die aansluiten op het design van de tafels; Slim , Slim+, Base en Essenza.

Onze Close bench is als zitmeubel familie ontworpen in combinatie met onze Close chairs. Hier wordt een combinatie van houten frame met een stoffen of lederen kuip gemaakt. Daarnaast hebben wij een iconische houten design bank Arc geproduceerd samen met designer Bertjan Pot, die als eetkamerbank of als uniek object toegepast kan worden in iedere ruimte

Hieronder lichten wij deze graag toe.

Close bench 

Speciaal voor Arco heeft IJslandse designer Gudmundur Ludvik de Close collectie ontworpen. Met als doel om een zeer comfortabele zitmeubelen aan te bieden voor de thuis en werkomgeving. Naast de eetkamerstoel Close, Close lounge en de Close barkruk, ontwierp de designer de Close bench. Het organische ontwerp straalt lichtheid en eenvoud uit.

De comfortabele Close bench is vanaf tweezitsbank uit te bouwen naar de Close bench connected waarbij een lengte van 426 centimeter gehaald kan worden, waarbij circa 8 personen kunnen plaatsnemen. Door de ruime mogelijkheden in lengtes komt de bench goed tot zijn recht in een eet- en woonkamer of vormt hij een blikvanger in zakelijke ruimtes als kantoren, lounges of restaurants.

De kuip van de bench verdeeld zich in een rug- en zitvlak waarbij de keuze gemaakt kan worden voor een uni of duo stoffering in combinatie met een beuken laminaat met eigen toplaag onderstel. 

Essenza bench 

De Essenza bench is speciaal ontworpen in combinatie met de elegante Essenza tafel. Wist je dat de Essenza Arco’s eerste massief houten tafel was? Deze collectie is eind jaren negentig in de collectie gebracht om een de gewenste massief houten tafel een nieuwe vormtaal te geven in al zijn eenvoud maar met bijzondere details.
In zowel de tafel als de houten eetbank is er efficiënt verantwoord omgegaan met materiaalgebruik. De massief houten eetkamerbank is verkrijgbaar in zowel eiken als noten, met een minimale lengte van 100 cm en een maximale lengte van 220 cm.

Base bench 

Voor de Base collectie is er een stevige Base bank voor bij de Base tafel ontworpen. Net als de rest van de Base-collectie worden deze uitgevoerd in massief hout met een  betonvoet - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. De gehele Base collectie valt onder onze Local Wood collectie. Een collectie die  wordt gemaakt van Local Wood, hout uit de buurt van onze fabriek in Winterswijk. Ontdek de gehele Local Wood collectie.

Arc 

Onze Arc bank is een zeer iconische houten design bank die als eetkamerbank of als uniek object toegepast kan worden in iedere ruimte. Designer Bertjan Pot heeft de Arc ontworpen in de vorm van een boot voorzien van leren handgrepen.

Bock

Designer Carolin Zeyher heeft voor Arco de Bock bank ontworpen en is één van onze meest recente introducties die een nieuwe actieve zit typologie vormgeeft. De Bock kan toegepast worden aan een hoge tafel of bar maar ook als vrijstaand meubel voor de woon- en werkomgeving. 

 

Stalen eetkamerbanken 

 

Frame Bench 

De Frame Bench ontworpen door Burkhard Vogtherr is een modulaire bank die in veelzijdigheid samengesteld kan worden en als solitair of in een hoekopstelling aan een keuken- of eetkamertafel geplaatst kan worden. Voor de bekleding van deze design eetkamerbank heb je de keuze uit verschillende kleuren stof en leder. Het onderstel kan worden uitgevoerd in parelchroom en epoxy fine texture op staal.

 

Duurzame eetkamerbanken

Al onze eetkamerbanken zijn uitsluitend gemaakt van PEFC en FSC® gecertificeerd hout en dragen het STIP-keurmerk. Om meer transparantie te bieden in het gebruik van materialen in onze producten, hebben wij voor alle een ECO paspoort toegevoegd waar een overzicht van de materiaal samenstelling is in te zien van elk product. 

 

De voordelen van benches/eettafel banken 

 • Je benut optimaal de  ruimte 
 • Eindeloos te combineren met eetkamerstoelen 
 • Warme uitstraling door de keuze voor hout 
 • Het geeft een speelse effect in je woonruimte en aan de eettafel
 • Mooie oplossing als je met veel mensen aan de tafel wilt zitten
 • Afhankelijk van het design kan het een stoere uitstraling hebben 

 

Welke maat bench en hoogte past bij je eettafel? 

De eetkamerbanken hebben verschillende maten die aansluiten bij jouw eettafel en gewenste aantal plekken aan tafel.  Om een idee te krijgen van hoeveel personen plaats kunnen nemen aan tafel op onze banken, kun je uitgaan van gemiddeld tussen de 60-70 cm ruimte per persoon en zo doorrekenen om aan te sluiten op onze banken. De hoogtes van onze banken variëren per model. De gemiddelde zithoogte die het meest toepasbaar is aan de eettafels is 45 cm hoogte. 

 • Bank van 130 cm - geschikt voor  2 personen 
 • Bank van 180 cm - geschikt voor 3 personen 
 • Bank van 240 cm - geschikt voor 4 personen

Welke  hoogte van de bank past bij de juiste hoogte eettafel

 • Bank van 45 cm hoogte = geschikt voor tafel met hoogte van 75 cm 
 • Bank van 51,5 cm hoogte = geschikt voor tafel met hoogte van 75 cm

 

Type eetkamer banken en zitbanken 

 • Eetkamerbank met rugleuning
 • Eetkamerbank zonder rugleuning
 • Eetkamerbank met stoffering
 • Design eetkamerbank
 • Eetkamerbank met stalen onderstel
 • Modulaire eetkamerbank
 • Eetkamerbank zelf samenstellen
 • Duurzame eetkamerbank
 • Houten bank wit 
 • Houten bank  zwart 
 • Eetkamerbank hout 
 • Houten bank type hout 
 • Leren eetkamerbank 
 • Landelijke bank

 

Houten eetkamerbank op maat 

Het is onze missie om zo goed mogelijk en persoonlijk met de klant mee te denken en daar onze producten op aan te laten sluiten. Dit doen wij voor onze tafels en stoelen. Zo hebben wij banken die zowel in lengte en hoogte aangepast kunnen worden om zodoende aan te sluiten op de gewenste eettafel en mogelijk stoelen die erbij gecombineerd worden. 

Op al onze productpagina’s vind je een kopje ‘tailoring’ waar aan wordt gegeven welke producten deze mogelijkheid hebben en tussen welke kaders er naar wens kan worden afgestemd. 

Neem ook een kijkje bij onze tafels op maat.

Eetkamerbank in projecten 

Wist je dat er meer dan honderden Essenza benches en tafels zijn geleverd voor het nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino? Onze Essenza collectie vormt de basis in Apple’s cafe waar meer dan 4000 man kan plaatsnemen. Voor dit project heeft Arco nauw samengewerkt met het Apple team en de architect Foster + Partners, van ontwerp en ontwikkeling tot productie.

Lees meer over onze samenwerking met Apple.

 

Eetkamerbanken in interieur 

Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden voor jouw interieur hebben wij een aantal voorbeelden opgenomen op onze website om de combinaties van eetkamerbanken en stoelen te zien aan onze eettafels. Uiteraard is dit maar een greep uit wat mogelijk is en zijn er wereldwijd bij jou in de buurt verkooppunten te vinden met uitgebreide showrooms om een beter beeld te krijgen van onze mogelijkheden. 

Bekijk hier voorbeelden van Arco’s eetkamerbanken toegepast in een interieur.

 

Kom in contact over onze eetkamerbanken 

Je kunt Arco altijd vragen stellen over de materialen en kleuren bij een specifiek product.


Vind je eetkamerbanken bij Arco

We hopen je met bovenstaande informatie een beeld te hebben gegeven van onze mogelijkheden voor diverse eetkamerbanken. Ieder met een eigen stijl, comfort en materiaalsamenstelling waar jij naar op zoek bent voor jouw houten eettafel.

Bekijk al onze banken op onze website of bij onze verkooppunten bij jou in de buurt voor jouw perfecte bank.

We live to last Arco & duurzaamheid Lees meer
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt
Wooldse Veen N 51° 54' 19.7", E 006° 44' 36.5"