Arco

Conferentietafels

Overleggen met collega’s, vergaderen, brainstormen, eten, presenteren; in de werkomgeving is er een groeiende behoefte aan een ruimte voor het uitvoeren van een scala aan activiteiten die samenwerken en kennis delen tot doel hebben. Effectief vergaderen met behulp van moderne technologie, dat kan met Arco’s conferentietafels. Bij Arco creëren we conferentietafels (of boardroomtafels) die perfect aansluiten op het ‘tafelen in de werkomgeving’.

Conferentietafels: de perfecte uitstraling van uw bedrijf of project

 

Vergaderen in een kleine of grote setting 

Een conferentietafel voor 6 personen of een vergadertafel / boardroomtafel voor een grote groep mensen. We beseffen ons dat iedere ruimte vraagt om een andere inrichting. Het is daarom niet meer dan logisch dat we onze tafels aanpassen aan de behoeftes en wensen van onze klant. 

Bij Arco bieden wij daarom een ruime collectie tafels aan die op deze wensen aansluiten. Mocht de ruimte een specifieke behoefte hebben, dan hebben wij ook de optie om een tafel op maat te laten maken,met de juiste hoogte, breedte en afwerking zodat de conferentietafel aansluit bij jouw behoefte.

 

Design vergadertafels met kabelmanagement en elektrificatie

Om onze tafels zo flexibel en multi inzetbaar mogelijk te maken ten behoeve van een goede werk infrastructuur, bieden wij verscheidene kabelmanagement en electrificatie oplossingen aan. Het is onze missie om de het hoogwaardige ontwerp en kwaliteit van de tafels net zo door te voeren in onze elektrificatie oplossingen. Van een enkele spot tot een uitvoerige massief houten soft close oplossing.

De collectie bestaat uit kabel kleppen in eiken of noten in fineer of massief. Waarbij deze als losse klep of een vast onderdeel van de tafel kunnen zijn. In onze units kunnen we naar wens inrichten, oa USB, data, HDMI, VGA en uiteraard een stopcontact (aanpasbaar naar land). 

Onze Grid Work collectie is specifiek ontworpen om te voldoen aan een ruim aanbod voor  mogelijkheden t.b.v. elektrificatie aansluitpunten en ontwerp opties voor kabelmanagement oplossingen die één worden met het ontwerp. Zoals de CM04, CM05. Deze zijn volledig geïntegreerd in het tafelblad en bijna onzichtbaar weggewerkt onder een klep met doorlopend houtbeeld. Daarnaast is de Drop In een optie waarbij de naam al voor zich spreekt. Deze kabelgoot ligt verzonken in het blad en kan worden afgewerkt met stof en hout.

De verschillende kabelmanagement oplossingen zijn geschikt voor een groot deel van onze tafelcollectie, bekijk hier een overzicht van welke oplossingen toepasbaar zijn op welke tafels.


We are Arco. We make tables. We create solutions.

 

Conferentietafels en vergadertafels: Hoe maak je de keuze?

Hoe maak je keuze voor juiste vergadertafels? Dit is van veel zaken afhankelijk en Arco helpt hier graag mee.

Wat vaak het verschil is tussen een conferentie en een vergadertafel? Een conferentie is veelal formeler dan een vergadering en heeft een groter aantal aanwezigen.  

Ten eerste is het van belang om te kijken naar de regelmaat van vergaderingen. Voor een bedrijf dat regelmatig afspreekt met klanten is het fijn om representatieve en afzonderlijke vergaderzalen in te richten. Voor een bedrijf dat minder vaak klanten over de vloer heeft en overlegd in kleine en grote groepen, zijn een aanbod van zithoeken en coffeecorners in combinatie met een vergader of conferentietafel goed  geschikt voor de afwisseling.

Ten tweede is het handig om rekening te houden met het type vergaderingen dat er gehouden worden. Wat is het doel van je vergadering? Met hoeveel mensen vergader je vaak? Kies je voor ronde of ovale conferentietafels zoals de Slim+ round of Grid Round, Kami of de Spazio,  dan creëer je vaak een teamgevoel, je kijkt elkaar makkelijk aan je bent goed met elkaar verbonden. Rechte of vierkante vergadertafels, zoals oa de Slim+, Grid Rectangular, Essenza, Trestle, Base en Cast,  kunnen juist weer heel praktisch zijn, je kan ze makkelijk aan elkaar schuiven bij grote vergaderingen. 

De indeling van je kantoorpand en het interieur is tevens ook van belang. Houten conferentietafels geven van nature een warme uitstraling waarbij zwarte of witte conferentietafels juist weer makkelijk te combineren zijn en een neutrale uitstraling hebben. Heb je verder veel aparte ruimtes of een multifunctionele ruimte in je bedrijfspand? Zijn er veel zithoeken of is het juist 1 grote ruimte? Is er weinig ruimte waardoor uitschuifbare tafels een must zijn? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.  

Als laatste krijgen we ook allemaal te maken met de nieuwe werkcultuur.  Sinds 2020 werken meer mensen vanuit huis, dit zal per bedrijf verschillen of dit een blijvende  verandering zullen zijn. De functie van kantoren blijft in transitie. Daarbij bieden wij graag oplossing voor deze veranderende situaties en behoeftes.

Stoelen voor bij de conferentietafel

Bij Arco ontwerpen, ontwikkelen en produceren we -naast tafels - ook stoelen. Stoelen die naadloos aansluiten bij onze conferentietafels. Hoewel staand vergaderen tegenwoordig steeds vaker plaatsvindt, kunnen comfortabele stoelen ook bijdragen aan een productieve vergadering.

Zo geeft onze Ease stoel een nieuwe invulling aan het begrip comfort: de rugleuning van de stoel bestaat namelijk uit flexibele ‘vingers’, die zich naar je lichaam vormen. Mocht er voor vergaderingen behoefte zijn om naar bezetting van de groep stoelen bij te kunnen plaatsen om vervolgens weer op te stapelen, dan bieden wij ook stapelbare stoelen aan in onze collectie.

Bekijk onze volledige collectie conferentie- en vergaderstoelen

 

Modulaire tafels en eindeloze lengtes 

In ons ontwerpproces en kennis van hout zijn wij continu op zoek naar oplossingen voor vragen die vanuit de markt komen. De wens voor modulaire en langere tafels voor grotere gezelschappen en impact van de ruimte was daar één van. 

Met onze ‘connected’ collectie bieden wij hier een uitkomst op en kan naar wens eindeloos verbonden worden om aan te sluiten op de ruimte. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onze Slim+ Connected, Kami, Base, Cast, Grid Rectangular Connected en Trestle table. Ieder met hun unieke vorm en karakter.

Naast de opgenomen afmetingen in onze collectie, maken we ook graag tafels op maat om tot op de centimeter af aan de behoefte te voorzien.

 

Afmetingen van onze vergadertafels

We hebben conferentie tafels in diverse afmetingen. Daarnaast is er keuze uit hoogte van de tafel, sommige vergadertafels hebben een vaste hoogte maar we hebben ook tafels waarbij de hoogte verstelbaar is, zoals onze Trestle tafel. Wij geven hieronder een voorbeeld van het aantal personen passend bij de lengtematen van onze tafels. Uitgaande van rechthoekige tafels en een gemiddeld genomen breedte maat van een stoel. 

 • 4 - 6 personen afmetingen | 160 cm t/m 180 cm
 • 6 - 8 personen afmeting | 180 cm t/m 220 cm
 • 8 - 10 personen afmeting | 200 cm t/m 260 cm
 • 10 - 12 personen afmeting | 240 cm t/m 300 cm
 • 12 - 14 personen afmeting | 280 cm t/m 340 cm
 • 16 - 18 personen afmeting | vanaf 400 cm

 

Type design conferentietafels 

 • Conferentietafels diverse afmetingen 
 • Boardroomtafels 
 • Houten vergadertafel 
 • Zwarte conferentietafels
 • Hoge vergadertafels 
 • Modulaire conferentie tafel 
 • Koppelbare conferentietafels
 • Conferentietafel op maat gemaakt
 • Ronde vergadertafel 
 • Rechte vergadertafel 
 • Vierkante vergadertafel
 • Ovale vergadertafel 
 • Grote vergadertafels 

 

Neem gerust contact op, we denken graag mee 

Je kunt Arco altijd vragen stellen over de collectie en mogelijkheden voor je bedrijf en/of project. Ons team staat graag voor u klaar.

Voor algemene product en operationele vragen kunt u terecht bij:

 

Bekijk onze collectie 

Bekijk onze volledige tafel collectie en bezoek één van onze showroom of verkooppunten om een beeld te krijgen van onze collectie  en mogelijk een nieuwe vergadertafel te kopen bij Arco. U vindt hier zeker een tafel die uitermate geschikt is voor uw bedrijf of project.

We live to last Arco & duurzaamheid Lees meer
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt
Kottenseweg, Winterswijk N 51°56.647", E 6°46.384