Biobased strategie

Arco maakt zoveel mogelijk gebruik van biobased materialen en past deze op een verantwoorde manier toe. We zijn volop in ontwikkeling op het gebied van circulariteit. Met name in nieuwe ontwerpen focussen we ons op het sluiten van de materialen kringloop. Alle grondstoffen en materialen die wij gebruiken worden aan het EU ECO label gebenchmarkt. We blijven continu kijken naar eventuele duurzamere alternatieven. We maken duurzame keuzes en we hebben de ambitie om dit elk jaar beter te doen. 

Wij houden van hout

En dat zie je terug in onze meubels. De meeste van onze producten zijn gemaakt van hout. En hout is één van de meest duurzame materialen. Hout wordt door een boom geproduceerd uit het zonlicht dat op zijn bladeren valt, CO2 waar toch al veel te veel van in de lucht zit én water. Zolang het in het hout zit, dus ook zodra het hout toegepast wordt in een tafel, is de CO2 onttrokken aan de lucht. Pas als het hout verrot of als het wordt verbrand, komt de CO2 weer in de lucht. En die CO2 wordt weer gebruikt door een andere boom om te groeien. Als je het hebt over de circulaire economie… We love wood.

 

 

Zo legt een Base-tafel van 280 cm zo’n 149 kg aan CO2 vast. Dit compenseert 1252 km aan uitlaatgassen van een middenklasse auto of het elektriciteitsverbruik van één huishouden in één maand tijd.

Duurzaam beheerde bossen

En niet onbelangrijk, dat hout halen wij natuurlijk uit duurzaam beheerde bossen. Het kappen van bomen kan juist een bijdrage leveren aan het behouden van een gezond bos. Het kappen van bomen stimuleert namelijk de bijgroei van de bossen. Mits dit op een verantwoorde manier gebeurt natuurlijk. Bomen die vrijer staan, vangen meer licht en kunnen daardoor harder groeien. En een jonge boom groeit nu eenmaal sneller dan een boom die aan het einde van zijn leven is. En groei, dat betekent weer CO2 vastlegging. Al het hout dat wij verwerken in onze producten is FSC® of PEFC en daarmee STIP gecertificeerd en komt dus uit duurzaam beheerde bossen.