Ineke Hans

Ineke Hans werd in 1966 geboren in Nederland. Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (NL) in 1991 en de Royal College of Art in London in 1995, ontwikkelde het werk van Ineke Hans zich in vele richtingen. Het meest duidelijk als ontwerper, maar met de invloeden van een beeldhouwer en de industriële ervaring die noodzakelijk is om de producten een commerciële waarde te kunnen geven.

Ze werkte drie jaar voor HABITAT UK op het gebied van hun massa geproduceerde meubelen en product collecties. In 1998 ging Ineke Hans vanuit Nederland werken met enkele assistenten. Ze richtte haar eigen studio INEKEHANS/ARNHEM op. In het begin lag de nadruk van haar werk hoofdzakelijk op meubelen. Op dit moment ontwerpt de studio in de meest brede zin van het woord: van sieraden tot openbare werken, interieurs en beurzen, van kleinschalige tot massa producties. Daarnaast ontwerpt zij nog steeds producten voor de INEKEHANS/COLLECTION, die internationaal verkocht wordt.

Ineke Hans is geïnteresseerd in de gebieden waar intuïtie, functionaliteit, dichtkunst, productietechnieken en de werkelijkheid van menselijke verhoudingen en gewoonten elkaar ontmoeten. Materiaalkwaliteiten en ongebruikelijke materiaalcombinaties, high-tech en low-tech worden gecombineerd om deze belangen te dienen. Haar werk onderzoekt de psychologische wortels van producten, de interactie tussen mensen en objecten waarnemend en ermee spelend. Het concentreert zich rondom het pictogram en het archetype. Oude en gloednieuwe productiemethoden worden gebruikt op onconventionele manieren.

Ze won een red-dot award en design plus award voor een verrassende knoflookpers voor RoyalVKB in 2005 en ook een red-dot award in 2006 voor een schaal en lepel voor RoyalVKB. Haar werk wordt gekocht door internationale design collecties. Haar klanten zijn o.a. Cappellini, Swarovski, Cooper Hewitt Museum New York, MVRDV-architecten en het Ministerie van Financiën in Nederland.

Studio

Collection