Design eetkamer stoelen voor elke gelegenheid

Design eettafel stoelen voor thuis 

Eetkamerstoelen zorgen  voor een sfeervolle setting voor alle bijzondere momenten aan tafel met vrienden en familie. Een eetkamerstoel is daardoor niet alleen een functioneel meubelstuk, het is een aanvulling op je interieur. Het straalt een bepaalde stijl uit die naar jouw hand is samengesteld. Arco helpt graag om jouw eethoek naar wens samen te stellen. Bekijk hier  interieurs waar Arco’s stoelen in te zien zijn. 

Eetkamer stoelen design: Hoe maak je de keuze?

Eetkamerstoelen maken een ruimte compleet en zijn een belangrijk sfeer element in de woon- en eetkamer. Arco biedt een ruim aanbod aan eetkamerstoelen die naar eigen wens zijn samen te stellen in  kleur, materialen en design die aansluit naar wens. Of je nu te maken hebt met een modern interieur, industrieel interieur, tijdloos interieur, minimalistisch interieur of landelijk interieur, de stoelen en eettafel moeten elkaar complimenteren. Dit is een leuke en uitdagende klus. 

Dezelfde stoelen of verschillende?

In de woon- en eetkamer kan er voor gekozen worden om verschillende stijlen met elkaar te mixen voor een speelse set. Anderzijds kan die speelsheid ook gecreëerd worden door het behouden van één stijl en hier verschillende kleuren en stoffen op toe te passen.

Eetkamerstoelen met of zonder armleuning 

Eetkamerstoel met armleuning of zonder armleuning is een keuze die vaak gemaakt moet worden. Stoelen met armleuning worden over het algemeen als comfortabeler gezien, ze bieden extra zitcomfort en ondersteuning bij de armen. Ze zijn daarnaast vaak van groter formaat.  Stoelen met armleuning nemen meer ruimte in aan tafel en hebben invloed op het aantal stoelen dat aan de eettafel geplaatst kan worden. 

Eetkamerstoelen zonder armleuning geven een ruimtelijker gevoel aan tafel. Er ontstaat een mooie doorkijk en kan een oplossing zijn om effectiever met de ruimte om te gaan als daar de uitdaging ligt. 

Materiaalgebruik van eetkamerstoelen: Comfort of minimalistisch?  

Kies je voor houten, leren of stoffen eetkamerstoelen?  Elk materiaal heeft zijn eigen unieke karakter en geeft een eigen gekozen identiteit aan de stoel. Het is ook mogelijk om alle drie te combineren in één stoel. Benieuwd naar alle materiaal mogelijk, bekijk onze materialen pagina voor meer informatie.

Leren eetkamerstoelen
Leer is een natuurlijk, duurzaam en sterk product met veel karakter en is zeer geschikt voor het bekleden van meubels. Wij bieden twee leder opties aan in onze eigen collectie.

 • Aniline leder: Aniline leder is wel voorzien van een beschermlaag, maar is niet volledig afgedekt. Door deze manier van afwerken blijven de natuurlijke kenmerken van het leder zo goed mogelijk behouden. In het gebruik zal het leer zijn eigen karakter krijgen. Dit karakter wordt vooral bepaald door de typische glans (patina) die het leer na verloop van tijd krijgt.

 • Semi-aniline en gedekverfd leder: Deze leersoorten zijn niet alleen gekleurd, maar zijn tevens voorzien van een afwerklaag die de natuurlijke eigenschappen gedeeltelijk afdekt. Door deze afwerking ontstaat een gebruiksvriendelijk oppervlak.

Stoffen eetkamerstoelen
Onze zitmeubelen zijn leverbaar in vele stoffen van verschillende fabrikanten. Wij werken onder andere met Kvadrat, De Ploeg, Gabriel en Camira

Houten eetkamerstoelen
Arco heeft houten stoelen en houten onderstellen in de collectie waarbij gebruik gemaakt wordt van eikenhout en beukenhout. Zowel de zitting, kuip en onderstel kunnen in verschillende kleuren gebeitst worden. Beitsen is een techniek waarbij er kleur op het hout wordt aangebracht, terwijl de houtstructuur wel goed zichtbaar blijft. 

Vormgeving van design stoelen 

In Arco’s eetkamerstoelen collectie zijn er verschillende soorten vormgeving en stijl terug te vinden in zowel de zitting als het onderstel.   Kies je voor een stoel  met hoge rugleuning of lage rugleuning? Kies je voor organische vormen zoals onze Close, Laze of Flux stoelen? Of juist de eenvoud in rechte lijnen zoals onze Frame, Frame II, Sketch Regular of Ease? Ons ruime aanbod in vormgeving biedt ieder wat wils.   

Kleurgebruik van design stoelen 

Er is een ruim aanbod aan kleur in stoffen, beits en epoxy om je stoel een eigen karakter te geven. Het ruime aanbod maakt het soms lastig kiezen, maar dit aanbod geeft wel een tal aan mogelijkheden om je keuze zo goed mogelijk af te stemmen op jouw interieur. Ga je voor een kleur statement of juist voor een neutrale en natuurlijke optie. Sommige stoffen leveranciers leveren ontwerpen die alleen al een statement ansich zijn door bijzondere weeftechnieken die diepgang geven aan kleur en stof.

Hierbij zou gebruik gemaakt kunnen worden van een neutrale ondertoon en een statement tussenkleur. Over het algemeen geldt dat bijzondere kleuren trendgevoelig kunnen zijn, daarom heeft Arco tijdloze en neutrale kleuren: zoals lichtgrijs, donkergrijs. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren en blijven tijdloos. 

Op onze eetkamerstoelen productpagina’s zijn er verschillende product en sfeerbeelden gedeeld om een impressie te krijgen van mooie kleurcombinaties tussen de kuip en het frame.

Type eetkamerstoelen

Arco heeft verschillende type eetkamerstoelen ter beschikking: 

 • Leren eetkamerstoelen 
 • Stoffen eetkamerstoelen 
 • Design eetkamerstoelen wit en zwart 
 • Minimalistische eetkamerstoelen
 • Eettafel Stoelen met extra comfort 
 • Houten eetkamerstoelen 
 • Bekleden eetkamerstoelen 
 • Eetkamerstoelen met  armleuning
 • Eetkamerstoelen zonder armleuning 
 • Eetkamerstoel met stalen onderstel 
 • Eetkamerstoel met houten onderstel
 • Eetkamerstoel met wieltjes
 • Eetkamerstoel draaibaar

Stoelen in combinatie bij tafels 

De combinatie van onze tafels en stoelen maken de set compleet en stralen het door jou gekozen karakter uit wat het ‘thuis’ en eigen maakt. 

Mocht je zoveel mogelijk stoelen kwijt willen aan de eettafel dan is het vaak een goede keuze om een tafel te kiezen waarbij de poten aan de uiteinden van de tafel zijn geplaatst of een eettafel met een poot/zuil in het midden om niet in te leveren op een zitplekken.

Tafels die een bijzondere poot hebben en je graag zichtbaar wilt houden in de ruimte, zouden mooi samengaan met ‘luchtige’ stoelen die een doorkijk bieden. 

Onze Trestle tafel is zo ontworpen, dat de tafel met max 6 centimeter omhoog of omlaag geplaatst kan worden (middels een draaisysteem), zodat stoelen met hoge armleuning altijd onder de tafel geschoven kunnen worden en dus niet beschadigen bij het aanschuiven.

In onze collectie zijn er ook tafels en banken als één collectie familie opgenomen waarbij het design naadloos op elkaar aansluit en dus mooi combinatie vormt. Zo hebben wij  de Base tafel en Base bench, Slim tafel en Slim bench en de Essenza tafel en Essenza bench in onze collectie.

Eetkamerbank als alternatief

Arco’s eetkamerbanken zijn een slimme vervanging van of aanvulling op eetkamerstoelen aan tafel. Aan één zijde een eetkamerbank en aan de andere zijde een rij stoelen. Door het plaatsen van de bijbehorende kussens kan de bank in stoffering en kleur verbonden worden met de stoelen.

In ons assortiment eetkamerbanken vind je houten en stalen banken in verschillende stijlen, met en zonder arm- en rugleuningen, in diverse afmetingen. Onze houten opties; Base, Slim, Slim+, Close, Essenza en de Arc. De eetkamerbank met stalen onderstel is onze Frame bench.  

Hoge eetkamerstoelen: De barkruk 

Ben je op zoek naar barkrukken  aan je kookeiland of hoge eettafel? Arco biedt verschillende opties  en uitvoeringen die geschikt kunnen zijn voor jouw ruimte. De hoogte van de tafels kunnen vaak variëren,  daarom bieden wij in onze collectie ook barkrukken aan die in twee verschillende hoogtes beschikbaar zijn. Zo zijn de Close barstoel en de Bock bank beschikbaar in een hoogte van 65 centimeter en 75 centimeter.

Onze Close barstoel kan naar eigen smaak worden samengesteld en heeft zelf de optie voor een duo stoffering om de uitvoering extra bijzonder te maken. Mocht je naast een hoge bar/tafel ook een lage eettafel plaatsen, dan is het mooie optie om onze Close barstoel te combineren met de lage Close stoelen of Close bank.

Onze Bock bank stimuleert een actieve zithouding en is daarmee een speelse combinatie bij een hoge bar van een kookeiland. Daarbij is de Bock beschikbaar in verschillende hoogtes en breedtes om naar wens te selecteren.

Afmetingen van stoelen

Een stoel heeft gemiddeld 60 centimeter ruimte nodig heeft in de breedte. Hierin wordt de breedte van de stoel én de ideale afstand van 10 centimeter tussen twee stoelen meegerekend. Je hebt immers ook ruimte nodig om te gaan zitten en de stoel te kunnen verschuiven. Een tafel van 2 meter lang biedt dus voldoende ruimte aan drie eetkamerstoelen. Afmetingen zijn gebaseerd op een rechthoekige eettafel met poten aan de uiteinden.

 • 4 personen eetkamerstoelen - tafel met afmeting van 120  t/m 160 cm

 • 6 personen eetkamerstoelen - tafel met afmeting van 160 t/m  180 cm

 • 8 personen eetkamerstoelen - tafel met afmeting van 180 t/m 220 cm

 • 10 personen eetkamer stoelen - tafel met afmeting vanaf 220 cm

Design eetkamerstoelen kopen

Je kunt Arco altijd vragen stellen over de materialen en kleuren bij een specifiek product.

 • Bel ons op 0543 546 570 (ma t/m vrij 10:00 - 17:00) 

 • Mail via info@arco.nl

 • Kom langs bij een van onze showrooms of dealers om Arco’s  luxe, minimalistische of comfortabele eetkamerstoelen te kopen of te bekijken. 

Bekijk onze gehele stoelencollectie 

Naast onze collectie design  eetkamerstoelen, bieden we genoeg overige mogelijkheden voor diverse behoeftes en ruimtes in je woning. Denk hierbij aan loungestoelen, fauteuils, stapelbare stoelen, banken, flexibele werkplekken en conferentie- en vergaderstoelen.

We live to last Arco & duurzaamheid Lees meer
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt
Stemerdinkweg, Kotten N 52° 05' 26.2", E 005° 07' 17.1"