Arco

Statafels

Het wordt steeds belangrijker om staan en zitten op het werk af te wisselen. Daarnaast is bewezen dat staand vergaderen leidt tot een hogere productiviteit van de vergadering. Om die reden heeft Arco verschillende hoge tafels in de collectie. Stuk voor stuk geschikt voor de werkomgeving. Voor aan de hoge tafels hebben we bijpassende hoge stoelen in onze collectie.

Staand vergaderen

Heb jij een kantoorbaan? Dan herken je je vast in de volgende stelling: mensen met een kantoorbaan brengen veel tijd zittend door: achter je bureau, tijdens de lunch of tijdens een vergadering. Tafelen wordt echter vaak geassocieerd met zitten aan tafel, maar dat hoeft natuurlijk niet. Maak op je werk af en toe gebruik van een statafel. Wissel zitten aan je bureau af met staand werken aan een statafel.

 

De voordelen van staand vergaderen

Staand vergaderen heeft een aantal voordelen ten opzichte van zittend vergaderen:
1.Staand vergaderen gaat 34% sneller dan een reguliere vergadering.
2.Het is gezonder. Door op een werkdag, en dus ook tijdens een vergadering, staan en zitten af te wisselen zorg je voor een betere doorbloeding en dus een betere gezondheid.
3.Staand vergaderen is productiever. Deelnemers van de vergadering blijven alerter, doordat ze zich meer moeten inspannen dan wanneer ze op een stoel zitten. Daarnaast zijn mensen als ze staan minder snel afgeleid. Bij een zittende vergadering nemen mensen vaak een laptop of smartphone mee, die zorgt voor afleiding.

 

Tips voor staand vergaderen

Ben je overtuigd van de voordelen van staand vergaderen? Overtuig je collega’s ook en probeer het uit. Een aantal tips:

  1. Beperk de duur van een staande vergadering. Probeer deze niet langer dan een half uur te laten duren. Duurt de vergadering toch langer? Las dan na elk half uur een korte zitpauze in.
  2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Laat 1 iemand notuleren, via een laptop, tablet of schrijfblok.
  3. Het inzetten van flexibele statafels en vergadertafels is letterlijk een stap in de goede richting.

 

Hoge stoelen

Voor aan de hoge tafels hebben we bijpassende hoge stoelen in onze collectie:

- De Café Stool is de hoge uitvoering van de Café Chair die ontworpen is door Jonathan Prestwich. De Café Stool is de eigentijdse variant van de klassieke café stoel. Door de comfortabele meeverende rug van high tech, 3D gebreide stof zit deze stoel van beukenhout heerlijk. Het zitgedeelte van de stoel kan in hout worden uitgevoerd of worden gestoffeerd met stof of leder.

 

- De Close Barstool is een zeer comfortabele hoge stoel met voetensteun. Deze stoel is goed toe te passen in een werkomgeving. Gebruik deze stoel bijvoorbeeld als barkruk in de horeca of op kantoor voor werkplekken waar staan en hoog zitten elkaar afwisselen. De comfortabele kuip van de Close Barstool is leverbaar in stof of leder.

We live to last Arco & duurzaamheid Lees meer
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt