Arco

Tafels

De technische definitie van een tafel is ‘een aflegvlak dat de zwaartekracht op heft’, maar een tafel is zo veel meer. Een eettafel is een plek om samen te komen en even echte aandacht voor elkaar te hebben. Wij willen mooie dingen maken, mooie tafels die mensen samenbrengen. En die tafels zijn ook nog eens op een mooie manier gemaakt. Maak kennis met de collectie. 

Design eettafels in alle vormen en maten

 

De geschiedenis van de eettafel

Het concept ‘eettafel’ bestaat al sinds het Oude Egypte. De Egyptenaren aten van grote dienbladen die op horizontale vlakken van metaal of steen werden gezet. Deze eettafels waren niet geschikt om met een stoel aan te zitten. De Grieken en Romeinen gebruikten eettafels die er al meer uitzagen als de tafels van nu. 

Het waren vaak rechthoekige bladen van steen, hout of metaal en bestonden uit één vast geheel. De elite uit Het Oost Romeinse Rijk maakten tafels die nog het meest lijken op de huidige eettafel. Zij aten aan eettafels die rond, ovaal of rechthoekig van vorm waren. De tafelbladen werden gedragen door kruisvormige dragers, waardoor mensen met stoelen konden aanschuiven om zo samen aan tafel te eten. De traditie van samen tafelen was geboren.


Design eettafels en bijzettafels voor in huis

Een tafel is een plek om samen te komen en even echte aandacht voor elkaar te hebben. Samen genieten of even de dag doornemen met een kop thee. Het is een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt. Om te eten, praten, lezen, werken of ontspannen. Wij houden van mooie kwaliteitstafels, maak kennis met de Arco eettafels en bijzettafels voor in huis.


Wij maken tafels

Tafelen gaat niet meer alleen over uitgebreid dineren, maar over alle activiteiten die er rond de tafel plaatsvinden. De tafel is het hart van het huis. Daarom maken wij tafels gebaseerd op eenvoud en met een weloverwogen ontwerp. Praktisch, no-nonsense en mooi dat in elk interieur past. We maken gebruik van pure materialen en zorgen voor een zorgvuldige afwerking. Onze tafels worden gemaakt door vakmensen die de tijd nemen om een goed product te maken. Hierbij worden de nieuwste technologieën gecombineerd met vakkundig handwerk.


Design eettafels voor (thuis)werken

Wij vinden dat een tafel zoveel meer is dan een meubelstuk. Het is een plek. De plek waar we bijna de hele dag doorbrengen - rustig alleen, intiem met z’n tweeën of gezellig met een groep. Een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt. Een tafel heeft daarom meer dan één functie. Wij maken tafels voor al deze momenten. We are Arco, we make tables

Speciaal voor de (thuis) werkomgeving hebben we cable management en elektrificatie oplossingen.


Eettafel hout

Bij Arco werken we graag met hout: het is een natuurlijk materiaal en geen boom is hetzelfde. Iedere houten eettafel is dan ook een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan het gemaakt is.
We verleggen graag onze grenzen, om zo steeds innovatief te blijven en mooie tafels te blijven maken. Hout biedt ons die mogelijkheid door de veelzijdigheid aan houtsoorten, kleuren en texturen.


De designers voor verschillende eettafels

Alle producten worden in de eigen fabriek in Winterswijk geproduceerd, met zoveel mogelijk lokale materialen. Design komt tot stand door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, skills, materialen en onze designers. Zo werken wij samen met internationale designers; Bertjan Pot, Raw Edges, Gudmundur Ludvik, Jonathan Prestwich, Dick Spierenburg, Uli Budde, Ivan Kasner, Joost van der Vecht, Carolin Zeyher, etc.


Afmetingen

Voor hoeveel personen een een eettafel geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren. Ieder mens heeft andere wensen en behoeftes en iedere ruimte vraagt om een andere invulling.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze tafels aanpassen aan deze behoeftes en wensen van de klant: met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. Zo creëren we tafels op maat, die aansluiten bij jouw wens, of het nou gaat om een tafel voor 6, 8 of 10+ personen. We are Arco, we make tables, we tailor furniture.

De één wil wat meer ruimte om de stoel dan de ander. En daarnaast heeft de breedte van de eetkamerstoel natuurlijk ook invloed op hoeveel mensen er aan een tafel kunnen zitten. Een persoonlijke keuze dus. Wanneer je toch op zoek bent naar een tafel voor een specifiek aantal personen, dan kun je de volgende richtlijnen hanteren:

  • Eetkamertafel voor 6 personen: 200 tot 220 cm
  • Eetkamertafel voor 8 personen: 280 tot 300 cm
  • Eetkamertafel voor 10 personen: 360 tot 380 cm

 

Verschillende soorten designs tafels

Ovale tafels van Arco zijn er in alle vormen en maten. In de collectie hebben wij: 

Lange design tafels: De ultieme lengte voor vergader, conferentie en boardroom settings

In de werkomgeving is er behoefte aan een plek waar een scala aan activiteiten uitgevoerd kan worden: overleggen met collega’s, vergaderen, brainstormen, presenteren. Een plek met als doel “kennis delen”. Effectief vergaderen kan aan een lange boardroom tafel van Arco.

Wij maken lange tafels die perfect aansluiten bij het “tafelen in de werkomgeving”:

 

Design statafels: Afwisseling staan zitten voor een hogere productiviteit

Het wordt steeds belangrijker om staan en zitten op het werk af te wisselen. Daarnaast is bewezen dat staand vergaderen leidt tot een hogere productiviteit van de vergadering. Om die reden heeft Arco verschillende hoge tafels in de collectie. Stuk voor stuk geschikt voor de woon- en werkomgeving. Voor aan de hoge tafels hebben we bijpassende hoge stoelen in onze collectie.


Ovale en ronde eettafels | Met een sociaal karakter

Net wat minder strak en formeel dan een rechthoekige tafel - maar toch praktisch - en met het sociale karakter van een ovale tafel en ronde tafel. Aan een ovale of ronde eettafel kunnen veel mensen aanschuiven, dat levert mooie tafelmomenten op.


Rechthoekige tafels | Altijd praktisch en tijdloos voor een strakke en moderne uitstraling

In onze collectie vind je tafels in vele maten, vormen en uitvoeringen. Rond, ovaal of rechthoekig. Een rechthoekige eettafel is populair omdat het praktisch en tijdloos is. Het is niet voor niets een zeer veelvoorkomende tafel. Een mooie rechthoekige tafel geeft een ruimte een strakke en moderne uitstraling.

 

Design tafels op maat | Aangepast naar jouw behoefte en wens

Wij maken tafels op maat, aangepast op de behoeftes en wensen van de klant: met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. Zo creëren we tafels die geschikt zijn voor iedere situatie. Maak kennis met onze tafels op maat voor wonen en werken. Bekijk de design tafels op maat

Uitschuifbare tafels: De flexibiliteit om zich aan te passen naar elk moment en ieder gezelschap

Onze woningen en gewoontes veranderen. Waar een huis vroeger allemaal aparte ruimtes had, is het nu steeds meer een open geheel met de ‘leeftafel’ als centrale ontmoetingsplek. Een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt en ruimte genoeg moet kunnen bieden voor het gewenste gezelschap. Zo biedt een uitschuifbare tafel het gemak en flexibiliteit voor het aanpassen van een kleiner en groter gezelschap. 

Design tafel van lokaal hout: Onze Local Wood collectie is gemaakt van hout uit de omgeving van de fabriek in Winterswijk

Het is een bewuste keuze dat wij anno 2023 nog steeds alle producten in onze eigen fabriek in Nederland maken. Met de kennis en kunde van medewerkers uit de regio. We zijn daarbij loyaal aan de omgeving en dat betekent dat we niet van ver halen, wat ook dichtbij te krijgen is. Onze Local Wood collectie is daarom een mooie samensmelting van lokale ambacht en materiaal.


Duurzame meubels 

Product ECO paspoort

Bij elke tafel in onze collectie  is een eco-paspoort samengesteld die een duidelijk overzicht van de materiaalsamenstelling met gewichtspercentages weergeeft. Deze kun je terugvinden onder het kopje ‘downloads’ op alle productpagina’s toegevoegd onder kopje ‘downloads’.

Meer weten over de herkomst van materialen 

Duurzaamheidscertificaten

Arco maakt gebruik van duurzame materialen. Bij elk product zijn de duurzaamheids logo's en certificaten weergegeven die van toepassing zijn op het product. Wij werken uitsluitend met PEFC en FSC® gecertificeerd hout en dragen het STIP-keurmerk.

Meer weten over duurzame meubels

 

Kom in contact

Je kunt Arco altijd vragen stellen over de materialen en kleuren bij een specifiek product

We love materials Bekijk Arco's materialen Materialen
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt