Arco

Tafels

De technische definitie van een tafel is ‘een aflegvlak dat de zwaartekracht op heft’, maar een tafel is zo veel meer. Een tafel is een plek om samen te komen en even echte aandacht voor elkaar te hebben. Wij willen mooie dingen maken, mooie tafels die mensen samenbrengen. En die tafels zijn ook nog eens op een mooie manier gemaakt. Maak kennis met de collectie. 

De geschiedenis van de eettafel

Het concept ‘eettafel’ bestaat al sinds het Oude Egypte. De Egyptenaren aten van grote dienbladen die op horizontale vlakken van metaal of steen werden gezet. Deze eettafels waren niet geschikt om met een stoel aan te zitten. De Grieken en Romeinen gebruaikten eettafels die er al meer uitzagen als de tafels van nu. Het waren vaak rechthoekige bladen van steen, hout of metaal en bestonden uit één vast geheel. De elite uit Het Oost Romeinse Rijk maakten tafels die nog het meest lijken op de huidige eettafel. Zij aten aan eettafels die rond, ovaal of rechthoekig van vorm waren. De tafelbladen werden gedragen door kruisvormige dragers, waardoor mensen met stoelen konden aanschuiven om zo samen aan tafel te eten. De traditie van samen tafelen was geboren.

 

Tafels voor in huis

Een tafel is een plek om samen te komen en even echte aandacht voor elkaar te hebben. Samen genieten of even de dag doornemen met een kop thee. Het is een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt. Om te eten, praten, lezen, werken of ontspannen. Wij houden van mooie tafels, maak kennis met de Arco tafels voor in huis.

 

Wij maken tafels

Tafelen gaat niet meer alleen over uitgebreid dineren, maar over alle activiteiten die er rond de tafel plaatsvinden. De tafel is het hart van het huis. Daarom maken wij tafels gebaseerd op eenvoud en met een weloverwogen ontwerp. Praktisch, no-nonsense en mooi. We maken gebruik van pure materialen en zorgen voor een zorgvuldige afwerking. Onze tafels worden gemaakt door vakmensen die de tijd nemen om een goed product te maken. Hierbij worden de nieuwste technologieën gecombineerd met vakkundig handwerk.

 

Arco voor wonen en (thuis)werken

Wij vinden dat een tafel zoveel meer is dan een meubelstuk. Het is een plek. De plek waar we bijna de hele dag doorbrengen - rustig alleen, intiem met z’n tweeën of gezellig met een groep. Een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt. Een tafel heeft daarom meer dan één functie. Wij maken tafels voor al deze momenten. We are Arco, we make tables.

We love materials Bekijk Arco's materialen Materialen
Waar te koop? Er zijn Arco dealers over de hele wereld! Vind een verkooppunt