20 years Slim True classics never get old.
Innovatief design

20 years Slim

Voor het 100-jarig jubileum van het bedrijf vroeg Arco 12 ontwerpers iets te maken wat het bedrijf de volgende eeuw in zou luiden - de Arco Slim tafel. De houten tafel is onmogelijk dun, maar tegelijkertijd heel stabiel door de gebruikte sandwichconstructie. Nu, 20 jaar na het ontwerp van Studio Bertjan Pot, is de Arco Slim tafel nog steeds bestseller in zowel de woon- als projectmarkt. Het minimalistische design, maakt de Slim-collectie breed inzetbaar én maakt, ondanks de dunne vormgeving, een grote impact in de ruimte. De eenvoud maakt het een allemansvriend.

"Sommige zullen de Slim tafel als ‘onmogelijk’ beschouwen, maar niets is minder waar, het ontwerp is bijzonder innovatief en puur waarbij het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast: metaal voor een sterke constructie en hout voor de tactiliteit en een aantrekkelijke buitenkant. Zonder innovatie is minimalisme een doodlopend pad". - Bertjan Pot

120 years Arco, 20 years Slim.

De iconische Slim tafel van ontwerper Bertjan Pot viert net als Arco zelf een jubileum: onze Slim tafel bestaat 20 jaar en dát moet gevierd worden. 

In de actieperiode van 15 april tot en met 31 oktober 2024 bieden we drie maten en twee uitvoeringen in fineer aan voor een speciale jubileumprijs:  20% korting op de reguliere verkoopprijs (incl. btw). Voor alle overige afmetingen en uitvoeringen van de Slim en Slim+ tafels bieden we een korting van 10% aan op de verkoopprijs.   

Vind een Seriously Partner bij jou in de buurt.

 

Speciale jubileum prijs
1100 oak natural fineer & 1300 oak black fineer (P- of N-lak)  

210 x 90 x 75 cm van €3951,- nu voor €3150,- 
240 x 90 x 75 cm van €4254,- nu voor €3395,-  
280 x 90 x 75 cm van € 4514,- nu voor €3595,-  
Adviesverkoopprijzen inclusief btw

Contacteer ons voor meer informatie.

True classics never get old.

De Arco Slim eetkamertafel bestaat 20 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een rijkelijke design collectie waar de smalle eettafel constructie de basis vormt. Bestaande uit de originele Arco Slim tafel en bench, waarna deze is uitgebreid met de Slim+ voor een breder aanbod in afmetingen. Een langere versie Slim+ tafel en bench, Slim+ high, Slim+ round, de Slim Flex en Slim+ Connected.

Nieuw Materiaal: Forbo Linoleum

Arco's liefde voor het gebruik van natuurlijke materialen en verkennen van nieuwe vaardigheden gaan terug tot de oprichting in 1904. Nu breiden we het aanbod uit met Linoleum. Dit biobased materiaal biedt nieuwe mogelijkheden, wat aansluit bij Arco's interesse voor innovatie, materialen en duurzaamheid.

Forbo Furniture Linoleum biedt de unieke combinatie van een halfmatte afwerking met een warme, fijne textuur. Het is een onderscheidende bekleding, en net als hout is Furniture Linoleum een biobased, natuurlijk materiaal. Furniture Linoleum laat geen vingerafdrukken achter, is antistatisch en een prettige ondergrond om op te schrijven. Na verloop van tijd ontwikkelt Furniture Linoleum een patina zoals we dit kennen van leer.

Furniture Linoleum is in eerste instantie verkrijgbaar binnen de Slim familie en de Essential Rectangular en kan besteld worden in iedere kleur binnen de Forbo Furniture Linoleum collectie - van feloranje tot warm grijs tot een serene groene tint. 

Flexible tables, for flexible lives.

De Slim Flex is te gebruiken als multifunctionele bijzettafel. Als werkplek, bijzettafel, tijdens een diner of waar je ook maar meer ruimte nodig hebt.

Slim Flex kan worden gebruikt als uitbreiding op de originele Slim, maar is ook op zichzelf een flexibele tafel. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar om te voldoen aan de behoeften van het moderne leven. De plekken waar we wonen en de plekken waar we werken overlappen elkaar steeds meer en soms kunnen we onverwacht wel wat meer ruimte gebruiken.

De Slim Flex bouwt verder op de visie die ontwerper Bertjan Pot heeft voor de Slim-familie: ‘Zonder innovatie is minimalisme al snel een doodlopend spoor.’

Werken in de woonomgeving, wonen in de werkomgeving.

Een tafel is een plek. De plek waar we bijna de hele dag doorbrengen – alleen, met z’n tweeën of met een grote groep. Een dynamische plek die we steeds weer anders gebruiken: om te praten, eten, lezen, werken of ontspannen. Een plek die formeel kan zijn of zich juist organisch vormt. Al deze momenten en plekken lopen steeds meer in elkaar over. Met alle digitale ontwikkelingen die er gaande zijn, wordt er meer en meer vanuit huis gewerkt. En tegelijkertijd wordt het traditionele kantoor steeds huiselijker. Het moet een plek zijn waar mensen optimaal kunnen werken en waar ruimte is voor ontspanning. Wij maken tafels, en bijbehorende producten, voor al deze momenten en plekken. En dat doen we al meer dan 115 jaar.

Met deze ruime Arco Slim familie kan de collectie ingezet worden in zowel de woon- als werkomgeving. Dienend als lange smalle eettafel voor een intieme familie setting tot een ultra lange vergadertafel. Een mooie selectie van Arco Slim, toegepast in projecten over de hele wereld. Iedere uitvoering en samenstelling passend bij zijn omgeving. 

The new craftsmanship 

De basis van de Arco Slim tafel wordt gelegd in het nieuwe vakmanschap. Het is onze missie het bestaande ambacht te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw, waarbij integratie van natuur, vakmanschap en technologie centraal staat. We willen mooie, duurzame producten maken met een maatschappelijke relevantie. We zijn continu op zoek naar manieren om het beter te doen. Innovatie is hierbij een continu proces.

De 'onmogelijk ogende' dunne eettafel is een kwalitatief innovatieve sterke sandwich-constructie van staal en honingraad met een fineer houten omlijsting. Door deze constructie kan de traditionele Arco Slim een totale lengte bereiken van 280 centimeter, waarbij het tafelblad en de poten een dikte van 2.8 centimeter hebben. De Slim+ collectie gaat een stapje verder met een totale onafgebroken lengte vanaf 360 centimeter, met een tafel en pootdikte van 3.8 centimeter.  De Arco Slim tafel is daardoor het voorbeeld van tijdloos minimalisme in een interieur waar je ruimte hebt. 

De Arco Slim collectie is omlijst met een dunne laag fineer hout, verlijmd op de sterke sandwich-constructie van staal en honingraad. Het fineer is van PEFC en/of FSC gecertificeerd hout en zorgt voor een kwalitatieve uitstraling en tactiliteit. Het fineer maakt optimaal gebruik van de boomstam en zorg voor een mooie effen houtstructuur op de eettafel.

Kom in contact met ons team

Uiteraard helpen wij graag bij het maken van een keuze uit onze collectie. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren voor de tafels (zoals zwarte tafels, witte tafels, eiken tafels of tafels van massief hout) en uit verschillende type tafels (zoals uitschuifbare tafels, rechthoekige tafels, ovale tafels en ronde tafels). Ontvang je graag meer informatie m.b.t. onze materialen, afmetingen, kleuren, prijs, voorraad van een specifiek model? Arco’s klantenservice team en lokale dealers bij jou in de buurt helpen graag verder bij het zoeken van de juiste invulling van jouw wensen en het maken van een offerte.

Blijf je graag op de hoogte van al het nieuws omtrent Arco? Lees dan meer in onze nieuwsbrief en meld je aan.

- Bel ons dan op 0543 546 570 (ma t/m vrij 10:00 - 17:00) 

- Mail via info@arco.nl

- Bezoek onze showrooms en verkooppunten

- Bekijk en volg onze social accounts om op de hoogte te blijven: