Slim tafel De dunste houten tafel
Innovatief design

Slim | Het nieuwe vakmanschap

Voor het 100-jarig jubileum van het bedrijf vroeg Arco 12 ontwerpers iets te maken wat het bedrijf de volgende eeuw in zou luiden - de Arco Slim tafel. De houten tafel is onmogelijk dun, maar tegelijkertijd heel stabiel door de gebruikte sandwich-constructie. Nu, 15 jaar na het ontwerp van Studio Bertjan Pot, is de Arco Slim tafel nog steeds bestseller in zowel de woon als de projectmarkt, Door het minimalistische design, is de Slim collectie breed toepasbaar en maakt daarbij, ondanks de dunne vormgeving, een grote impact in de ruimte. De eenvoud maakt het een allemansvriend.

Het nieuwe vakmanschap | Het combineren van kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën

De basis van de Arco Slim tafel wordt gelegd in het nieuwe vakmanschap. Het is onze missie het bestaande ambacht te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw, waarbij integratie van natuur, vakmanschap en technologie centraal staat. We willen mooie, duurzame producten maken met een maatschappelijke relevantie. We zijn continu op zoek naar manieren om het beter te doen. Innovatie is hierbij een continu proces.

De 'onmogelijk ogende' dunne eettafel is een kwalitatief innovatieve sterke sandwich-constructie van staal en honingraad met een fineer houten omlijsting. Door deze constructie kan de traditionele Arco Slim een totale lengte bereiken van 280 centimeter, waarbij het tafelblad en de poten een dikte van 2.8 centimeter hebben. De Slim+ collectie gaat een stapje verder met een totale onafgebroken lengte vanaf 360 centimeter, met een tafel en pootdikte van 3.8 centimeter.  De Arco Slim tafel is daardoor het voorbeeld van tijdloos minimalisme in een interieur waar je ruimte hebt. 

Arco Slim tafel fabriek winterswijk

"Sommige zullen de Slim tafel als ‘onmogelijk’ beschouwen, maar niets is minder waar, het ontwerp is bijzonder innovatief en puur waarbij het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast: metaal voor een sterke constructie en hout voor de tactiliteit en een aantrekkelijke buitenkant. Zonder innovatie is minimalisme een doodlopend pad".  

Bertjan Pot - ontwerper van de Slim familie

Slim designer Bertjan Pot
Arco Slim Dot Dot Dot tafel

Slimme houten tafel | Sandwich constructie van staal en honingraad omlijst met fineer

De Arco Slim collectie is omlijst met een dunne laag fineer hout, verlijmd op de sterke sandwich-constructie van staal en honingraad. Het fineer is van PEFC en/of FSC gecertificeerd hout en zorgt voor een kwalitatieve uitstraling en tactiliteit. Het fineer maakt optimaal gebruik van de boomstam en zorg voor een mooie effen houtstructuur op de eettafel.

Slim tabel design bertjan pot
Arco Slim tafel design Bertjan Pot

Slim familie | Een ruim aanbod in uitvoeringen en verschillende vormen smalle tafels voor ieder interieur.

De Arco Slim eetkamertafel bestaat 15 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een rijkelijke design collectie waar de smalle eettafel constructie de basis vormt. Bestaande uit de originele Arco Slim tafel en bench, waarna deze is uitgebreid met de Slim+ voor een breder aanbod in afmetingen. Een langere versie Slim+ tafel en bench, Slim+ high, Slim+ round, de Slim Flex en Slim+ Connected.

Arco Slim tafel

Slim table

Arco Slim round

Slim+ Round

Arco slim high

Slim High

Ultieme lengte | Slim+ Connected, deze dunne tafel verlegt de grens in lengte door middel van een spiegelende zuil die één wordt met de ruimte.

De ultieme lengte van de design tafel wordt overtroffen bij de Slim+ Connected. Onlangs heeft Arco een techniek ontwikkeld om de Slim+ tafels aan elkaar te schakelen. Hierdoor kan deze super slanke tafel tot enorme lengtes geproduceerd worden.

De Slim+ Connected maakt het onmogelijke nog onmogelijker. Hierbij kan een lengte van 720 centimeter worden toegepast met gebruik van een spiegel rvs zuil, waarbij de zuil één wordt met de ruimte.

Arco Slim+ connected

Slim+ Connected

Arco Slim+ Connected

Slim+ Connected

Arco Slim+ Connected

Slim+ Connected

Slim tafel op maat | Stel jouw eigen design tafel samen die aansluit op jouw behoeftes en wensen.

Ieder mens heeft andere wensen en behoeftes en iedere ruimte vraagt om een andere invulling. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze tafels aanpassen aan deze behoeftes met de gewenste afmetingen en afwerking.

Wij creëren zo tafels die geschikt zijn voor iedere situatie: of het nu gaat om een eettafel voor een gezin met kinderen of een tafel voorzien van alle gemakken voor urenlang vergaderen. Onze tafels zijn ambachtsproducten die met veel aandacht en kwaliteit worden gemaakt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Offerte aanvragen om de mogelijkheden en de verschillende afmetingen, hout soorten en kleuren te bespreken? Kijk onderaan de pagina voor contactinformatie. 

Arco fabriek winterswijk

Elektrificatie oplossingen | Om de tafel net zo flexibel te maken als onze levenssijl.

Met de tafel als dynamische leef- en werkplek, vraagt dit ook om slimme toepassingen en accessoires die daar ondersteuning aan bieden. Speciaal voor de Arco Slim tafels zijn de CM06 & CM07 cable management en elektrificatie oplossingen aangeboden, die naar eigen wens samengesteld kunnen worden. Designer Jonathan Prestwich bedacht voor Arco de Cable Net en Cable Sock. Deze handige accessoires bieden een low tech oplossing voor je hightech apparaten.

Slim cable management

CM06

Slim cable management

CM07

Slim Dot Dot Dot | Het ultieme nieuwe vakmanschap toegepast door Bertjan Pot op het Jubileum Ontwerp.

Slim 15 jaar

Arco Slim bestaat 15 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid heeft designer Bertjan Pot deze bijzonder minimalistische limited edition tafel in een nieuw jasje gestoken. Voor het nieuwe ontwerp Slim Dot Dot Dot heeft Bertjan gekozen voor een stippenpatroon die middels de oude ‘marquetry’ techniek met fineer stukken wordt aangebracht. Als houtspecialist proberen we graag nieuwe technologieën uit en blijven we onszelf ontwikkelen om tot innovatieve nieuwe ontwerpen te komen zoals de Slim Dot Dot Dot. De Arco Slim Dot Dot Dot tafel wordt uitgebracht in Grey en Green en zijn in 3 verschillende maten verkrijgbaar. In beide uitvoeringen worden de gekleurde stippen met een lasermachine uitgesneden om vervolgens met de hand terug te plaatsen in de Grey of Green fineervel. Hierbij komen traditionele ambacht en het nieuwe vakmanschap op een innovatieve manier samen in het nieuwe design.

Slim dot dot dot
Slim dot dot dot
Slim dot dot dot

Limited edition | De Slim Dot Dot Dot een gelimiteerde oplage van 25 stuks, een waar kunstwerk.

De Slim Dot Dot Dot is een waar kunstwerk. Het unieke object heeft een gelimiteerde oplage van 25 stuks. Daarbij wordt elke tafel voorzien van nummer label en ontvangt de eigenaar een certificaat ondertekend door Bertjan Pot.

Slim dot dot dot
Slim dot dot dot
Slim dot dot dot

Wonen & werken | Slim collectie leent zich voor zowel intieme thuis setting als de grotere vergader en conferentie ruimtes.

Met deze ruime Arco Slim familie kan de collectie ingezet worden in zowel de woon- als werkomgeving. Dienend als lange smalle eettafel voor een intieme familie setting tot een ultra lange vergadertafel. Een mooie selectie van Arco Slim, toegepast in projecten over de hele wereld. Iedere uitvoering en samenstelling passend bij zijn/haar omgeving. 

Slim table @Susan Bijl

Slim table @Susan Bijl

Slim+ high table @Royal Opera House, London

Slim+ high table @Royal Opera House, London

Slim table project

Slim table @De Woonark

Arco slim table

Slim tafel @woonproject

Arco slim tafel @Annefleursanders

Arco slim tafel @Annefleursanders

Slim table @Royal Opera House London

Slim table @Royal Opera House London

Binnenkijker | Thuis bij Creative Chef Anne Fleur Sanders - waar de dunne Slim tafel centraal staat.

"Anne Fleur, een creative chef en tevens eigenaar van de Arco Slim eettafel,  werd geboren met een bovengemiddelde smaakgevoeligheid. Ze is zeer ervaren in het onder woorden brengen van geur-, textuur-, en smaakbeleving. Ze is een fijnproever en smaak expert en geeft daarnaast advies en sturing als food consultant. 

Het ontwikkelen van vernieuwende en verrassende receptuur gaat haar gemakkelijk af. Deze eigentijdse receptuur wordt geregeld geplaatst in de bladen en online. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel. 

Anne Fleur draagt met trots en plezier bij aan een gezonde en smaakvolle toekomst voor iedereen."

Arco Slim @AnneFleurSanders
Anne Fleur Sanders

Kom in contact met ons team

Uiteraard helpen wij graag bij het maken van een keuze uit onze collectie. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren voor de tafels (zoals zwarte tafels, witte tafels, eiken tafels of tafels van massief hout) en uit verschillende type tafels (zoals uitschuifbare tafels, rechthoekige tafels, ovale tafels en ronde tafels). Ontvang je graag meer informatie m.b.t. onze materialen, afmetingen, kleuren, prijs, voorraad van een specifiek model? Arco’s klantenservice team en lokale dealers bij jou in de buurt helpen graag verder bij het zoeken van de juiste invulling van jouw wensen en het maken van een offerte.

Blijf je graag op de hoogte van al het nieuws omtrent Arco? Lees dan meer in onze nieuwsbrief en meld je aan.

- Bel ons dan op 0543 546 570 (ma t/m vrij 10:00 - 17:00) 

- Mail via info@arco.nl

- Bezoek onze showrooms en verkooppunten

- Bekijk en volg onze social accounts om op de hoogte te blijven van Arco's laatste nieuwtjes