Innovatief design

Slim | Het nieuwe vakmanschap

Slim | Arco’s smalle tafel met een zeer sterk design karakter, in vele uitvoeringen en lengtes.

Voor het 100-jarig jubileum van het bedrijf vroeg Arco 12 ontwerpers iets te maken wat het bedrijf de volgende eeuw in zou luiden - de slim tafel. De houten tafel is onmogelijk dun, maar tegelijkertijd heel stabiel door de gebruikte sandwich-constructie. Nu, 15 jaar na het ontwerp van Studio Bertjan Pot, is de Slim tafel nog steeds bestseller in zowel de woon als de projectmarkt, Door het minimalistische design, is de Slim collectie breed toepasbaar en maakt daarbij. ondanks de dunne vormgeving, een grote impact in de ruimte. De eenvoud maakt het een allemansvriend.

Het nieuw vakmanschap | Het combineren van kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën.

De basis van de Slim tafel wordt gelegd in het nieuwe vakmanschap. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Het is onze missie het traditionele vakmanschap te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw. 

De 'onmogelijk ogende' smalle tafel is een kwalitatief innovatieve sterke sandwich-constructie van staal en honingraad met een fineer houten omlijsting. Door deze constructie kan de traditionele Slim een totale lengte bereiken van 280 cm, waarbij het tafelblad en de poten een dikte van 2.8 cm hebben. De Slim+ collectie gaat een stapje verder met een totale onafgebroken lengte van 360 cm, met een tafel en pootdikte van 3.8 cm.  De Slim tafel is daardoor het voorbeeld van tijdloos minimalisme.

Arco Slim tafel fabriek winterswijk
Ontwerper | Bertjan Pot ontwerper van de minimalistische smalle tafel "Sommige zullen de Slim tafel als ‘onmogelijk’ beschouwen, maar niets is minder waar, het ontwerp is bijzonder innovatief en puur waarbij het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast: metaal voor een sterke constructie en hout voor de tactiliteit en een aantrekkelijke buitenkant. Zonder innovatie is minimalisme een doodlopend pad".  
Bertjan Pot
Slim designer Bertjan Pot
Arco Slim Dot Dot Dot tafel

Slimme houten tafel | Sandwich constructie van staal en honingraad omlijst met fineer

De Slim collectie is omlijst met een dunne laag fineer hout, verlijmd op de sterke sandwich-constructie van staal en honingraad. Het fineer is van PEFC en/of FSC gecertificeerd hout en zorgt voor een kwalitatieve uitstraling en tactiliteit. Het fineer maakt optimaal gebruik van de boomstam en zorg voor een mooie effen houtstructuur op de tafel.

Slim tabel design bertjan pot
Arco Slim tafel design Bertjan Pot

Slim collectie | Een ruim aanbod in uitvoeringen en verschillende vormen smalle tafels voor ieder interieur.


De Slim collectie bestaat 15 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een rijkelijke design collectie waar de smalle tafel constructie de basis vormt. De collectie bestaat uit de originele Slim tafel en bench. Deze collectie is uitgebreid met de Slim+ voor een breder aanbod in hoogte en lengte. Een langere versie Slim+ tafel en bench, Slim+ high, Slim+ round en Slim+ Connected.

Arco Slim tafel

Slim table

Arco Slim round

Slim+ Round

Arco slim high

Slim High

Ultieme lengte | Slim+ Connected, deze smalle tafel verlegt de grens in lengte door middel van een spiegelende zuil die één wordt met de ruimte.


De ultieme lengte van de design tafel wordt overtroffen bij de Slim+ Connected. Onlangs heeft Arco een techniek ontwikkeld om de Slim+ tafels aan elkaar te schakelen. Hierdoor kan deze super slanke tafel tot enorme lengtes geproduceerd worden.

De Slim+ Connected maakt het onmogelijke nog onmogelijker. Hierbij kan een lengte van 720 worden toegepast met gebruik van een spiegel rvs zuil, waarbij de zuil één wordt met de ruimte.

Arco Slim+ connected

Slim+ Connected

Arco Slim+ Connected

Slim+ Connected

Arco Slim+ Connected

Slim+ Connected

Slim tafel op maat | Stel jouw eigen design tafel samen die aansluit op jouw behoeftes en wensen.

Ieder mens heeft andere wensen en behoeftes en iedere ruimte vraagt om een andere invulling. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze tafels aanpassen aan deze behoeftes met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. 

Wij creëren zo tafels die geschikt zijn voor iedere situatie: of het nu gaat om een tafel voor een gezin met kinderen of een tafel voorzien van alle gemakken voor urenlang vergaderen. Onze tafels zijn ambachtsproducten die met veel aandacht en kwaliteit worden gemaakt zodat jij er jarenlang van kunt genieten.

Arco fabriek winterswijk

Elektrificatie oplossingen | Om de tafel net zo flexibel te maken als onze levenssijl.

Met de tafel als dynamische leef- en werkplek, vraagt dit ook om slimme toepassingen en accessoires die daar ondersteuning aan bieden. Speciaal voor de Slim tafels zijn de CM06 & CM07 cable management en elektrificatie oplossingen aangeboden, die naar eigen wens samengesteld kunnen worden. Designer Jonathan Prestwich bedacht voor Arco de Cable Net en Cable Sock. Deze handige accessoires bieden een low tech oplossing voor je hightech apparaten.

Slim cable management

CM06

Slim cable management

CM07

Slim 15 jaar | Speciaal voor dit jubileumjaar wordt door Bertjan Pot de Slim in een nieuw jasje gestoken.

Slim 15 jaar

Slim Dot Dot Dot | Het ultieme nieuwe vakmanschap toegepast op het Jubileum ontwerp, waarbij “marquetry techniek” wordt toegepast op de originele smalle tafel.

Speciaal voor de 15e verjaardag van de Slim, stak Bertjan Pot deze minimalistische tafel in een nieuw jasje. Hiervoor heeft Pot gebruik gemaakt van de "marquetry techniek". Deze oude techniek is op een moderne manier toegepast bij de Slim special edition. Marquetry is het aanbrengen van stukken fineer in een structuur om zo decoratieve patronen te creëren. Bij de Slim dot dot dot is gekozen voor een stippenpatroon. 

Als houtspecialist blijven we ons ontwikkelen en proberen we graag nieuwe technologieën en materialen uit. De gekleurde rondjes worden met geavanceerde lasermachines uit het fineer gehaald en deze worden vervolgens met de hand teruggeplaatst in een ander gelaserd fineervel. Het patroon loopt van het blad door in de lijsten en poten. Het traditionele ambacht en nieuwe vakmanschap komen op een slimme manier samen in de Slim Dot Dot Dot...

Slim dot dot dot
Slim dot dot dot
Slim dot dot dot

Limited edition | De Slim Dot Dot Dot een gelimiteerde oplage van 25 stuks, een waar kunstwerk.

De Slim Dot Dot Dot is een uniek object, een kunstwerk. De Special Edition kent een gelimiteerde oplage van slechts 25 stuks. Elke tafel wordt voorzien van een uniek nummer label en wordt uitgereikt met een speciaal certificaat dat door de designer Bertjan Pot is ondertekend.

Slim dot dot dot
Slim dot dot dot
Slim dot dot dot

Wonen & werken | Slim collectie leent zich voor zowel intieme thuis setting als de grotere vergader en conferentie ruimtes.

Met deze ruime Slim familie kan de collectie ingezet worden in zowel de woon- als werkomgeving. Dienend als dunne eettafel voor een intieme familie setting tot een ultra lange vergadertafel. Een mooie selectie van Slim, toegepast in projecten over de hele wereld. Iedere uitvoering en samenstelling passend bij zijn/haar omgeving. 

Slim table @Royal Opera House London

Slim table @Royal Opera House London

Slim table @Susan Bijl

Slim table @Susan Bijl

Slim+ high table @Royal Opera House, London

Slim+ high table @Royal Opera House, London

Slim table project

Slim table @De Woonark

Arco slim table

Slim tafel @woonproject

Arco slim tafel @Annefleursanders

Arco slim tafel @Annefleursanders

Binnenkijker | Thuis bij Creative Chef – Anne Fleur Sanders, waar de dunne Slim tafel centraal staat in het leven van deze chef.

"Anne Fleur, een creative chef en tevens eigenaar van de Slim tafel,  werd geboren met een bovengemiddelde smaakgevoeligheid. Ze is zeer ervaren in het onder woorden brengen van geur-, textuur-, en smaakbeleving. Ze is een fijnproever en smaak expert en geeft daarnaast advies en sturing als food consultant. 

Het ontwikkelen van vernieuwende en verrassende receptuur gaat haar gemakkelijk af. Deze eigentijdse receptuur wordt geregeld geplaatst in de bladen en online. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel. 

Anne Fleur draagt met trots en plezier bij aan een gezonde en smaakvolle toekomst voor iedereen."

Arco Slim @AnneFleurSanders
Anne Fleur Sanders