Design eettafels Voor deze generatie en de volgende en de volgende
Het centrale punt in je huis

Design eettafels, voor deze generatie en de volgende

Arco uitschuifbare design eettafel

Shift uitschuifbare eettafel

Wij doen waar we goed in zijn: tafels maken

Wat ons sinds 1904 drijft is het maken van mooie producten die ertoe doen. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Wij maken design eettafels, stoelen, banken en kleinmeubelen met een maatschappelijke relevantie. Producten die mensen bij elkaar brengen en de negatieve impact op onze planeet beperken.

Onze design eettafels komen in vele maten en vormen:

Dit doen we door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, skills, materialen en onze designers. Alle producten worden in de eigen fabriek in Winterswijk geproduceerd, met zoveel mogelijk lokale materialen. Wij maken tafels voor het leven om aan te leven. Zodat generatie op generatie er van kan genieten, net zoals wij generatie op generatie ons ambacht doorgeven.

Arco fabriek winterswijk

Wonen & werken | Onze design eettafels zijn ontworpen voor de woon- en werkomgeving


Ieder mens heeft andere wensen en behoeftes en iedere ruimte vraagt om een andere invulling. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze tafels aanpassen aan deze behoeftes en wensen van de klant: met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. Zo creëren we tafels die geschikt zijn voor iedere situatie voor zowel de woon- en werkomgeving.

Design eettafels | Voor alle bijzondere momenten in ons leven

De eettafel van nu is allang niet meer alleen een tafel waaraan gegeten wordt. De eettafel is een centraal punt in ons huis. Een plek om samen te komen. Om te werken, te overleggen, om even de krant te lezen, te eten of om met familie of vrienden bij te praten. 

Kortom: tafelen. Al deze momenten vragen om een eettafel op maat. Een eetkamertafel die past bij het leven van nu, en nog belangrijker: bij jouw leven.

Arco essential steel

Essential steel design eettafel

Arco Essential eettafel

Essential Wood eettafel

Uitschuifbare design tafels | Aanpasbaar voor elke gelegenheid  

Onze woningen en gewoontes veranderen. Waar een huis vroeger allemaal aparte ruimtes had, is het nu steeds meer een open geheel met de ‘leeftafel’ als centrale ontmoetingsplek. Een dynamische plek die steeds weer anders gebruikt wordt en ruimte genoeg moet kunnen bieden voor het gewenste gezelschap. Zo heb je - wanneer nodig – het gemak van een grote tafel, en kun je hem uitschuiven wanneer je met een kleiner gezelschap bent.

Arco shift uitschuifbare eettafel

Shift uitschuifbare tafel

Arco Balance eettafel

Balance uitschuifbare tafel

Lange design tafels | De ultieme lengte voor vergader, conferentie en boardroom settings.  

In de werkomgeving is er behoefte aan een plek waar een scala aan activiteiten uitgevoerd kan worden: overleggen met collega’s, vergaderen, brainstormen, presenteren. Een plek met als doel “kennis delen”. Effectief vergaderen kan aan een lange boardroom tafel van Arco.

Wij maken lange tafels die perfect aansluiten bij het “tafelen in de werkomgeving”:

Arco Slim+ Connected

Slim+ connected

Arco Kami tafel

Kami tafel

Design statafels | Afwisseling staan zitten voor een hogere productiviteit


Het wordt steeds belangrijker om staan en zitten op het werk af te wisselen. Daarnaast is bewezen dat staand vergaderen leidt tot een hogere productiviteit van de vergadering. Om die reden heeft Arco verschillende hoge tafels in de collectie. Stuk voor stuk geschikt voor de werkomgeving. Voor aan de hoge tafels hebben we bijpassende hoge stoelen in onze collectie.

Grid work high

Grid work high statafel

Arco Grid work high

Grid Work high statafel

Ovale en ronde design tafels | Met een sociaal karakter

Net wat minder strak en formeel dan een rechthoekige tafel - maar toch praktisch - en met het sociale karakter van een ovale en ronde tafel. Aan een ovale of ronde eettafel kunnen veel mensen aanschuiven, dat levert mooie tafelmomenten op.

Arco Balance tafel

Balance ronde tafel

Arco Joist tafel

Joist ovale tafel

Rechthoekige design tafels | Altijd praktisch en tijdloos voor een strakke en moderne uitstraling

In onze collectie vind je tafels in vele maten, vormen en uitvoeringen. Rond, ovaal of rechthoekig. Een rechthoekige eettafel is populair omdat het praktisch en tijdloos is. Het is niet voor niets een zeer veelvoorkomende tafel. Een mooie rechthoekige tafel geeft een ruimte een strakke en moderne uitstraling.

Arco Slim tafel

Slim rechthoekige tafel

Arco Essenza tafel

Essenza rechthoekige tafel

Design tafels op maat | Aangepast naar jouw behoefte en wens.

Wij maken tafels op maat, aangepast op de behoeftes en wensen van de klant: met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. Zo creëren we tafels die geschikt zijn voor iedere situatie. Maak kennis met onze tafels op maat voor wonen en werken. 

Arco fabriek

Een luxe | Onze eigen fabriek in de Achterhoek

Het is een bewuste keuze dat wij anno 2023 nog steeds alle producten in onze eigen fabriek in Nederland maken. Met de kennis en kunde van medewerkers uit de regio. We zijn loyaal aan de omgeving en dat betekent dat we niet van ver halen, wat ook dichtbij te krijgen is.

Arco fabriek winterswijk

Hout Certificering 

Wij maken tafels. Het grootste deel van de grondstoffen die wij verwerken, is hout. En hout is per definitie een duurzaam materiaal. Wij werken grotendeels met Europees hout dat verantwoord gekapt is. En dit halen we graag van zo dichtbij mogelijk. 

Daarbij werken wij alleen met FSC® en PEFC gecertificeerd hout en dat maakt Arco niet alleen FSC®- en PEFC gecertificeerd, maar ook een bedrijf met een STIP-keurmerk. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Transparantie | Product ECO paspoorten 

Terecht vragen steeds meer mensen naar de herkomst van producten en naar de samenstelling van materialen in een product. Omdat wij hier zo transparant mogelijk over willen zijn, maken we voor ieder product een “product eco passport”. Een duidelijk overzicht van de materiaalsamenstelling met gewichtspercentages van ieder product.

product eco paspoort
eco paspoort