Datum toegevoegd: 10 Jan 2014 arco @ imm 2014

Table manners, table matters 

Als tafelexpert houden wij ons bezig met table manners & table matters. We ontwikkelen en ontwerpen tafels voor elk moment – van materiaal tot vormgeving. Maar we houden ons ook bezig met wat er gebeurt aan onze tafels: eten, spelen, werken, leven… Onze visie zag u terug in presentatie op IMM 2014: een rij diverse tafels met comfortabele stoelen om aan samen te komen en lang na te tafelen. Vooral een ronde tafel is een sociaal model waaraan je met iedereen contact kunt hebben. sIdeaal voor familiefeesten en intieme etentjes. Om ons te verdiepen in het tafelen gaven wij tijdens IMM een Table Manners diner. Dit jaarlijks terugkerende event was een groot succes: ontwerpers, pers en vrienden van Arco genoten samen van het diner en een avond inspirerend tafelen onder leiding van filosofe en tv-presentatrice Stine Jensen. Kijk op facebook voor een uitgebreid fotoverslag van de avond.
 

joy

base


Nieuwe producten

Op IMM introduceerden wij Joy: ons nieuwe tafelprogramma met een jonge, heldere vormtaal, toegepast op verschillende tafeltypen. Eet- en home office tafels Joy Gamma en Joy Delta, en secretaire Joy Zeta zijn uitgevoerd in massief hout, met een mooi detail in de verbinding tussen het blad en de poten. De producten uit de Joy familie, ontworpen en ontwikkeld door de Arco Design Studio, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. We presenteerden de Joy family met een bijpassende stoel: de Flux. Wij produceren in onze eigen fabriek in Winterswijk, waar ambacht en innovatie hand in hand gaan. We zetten onze kennis en ervaring in voor het ontwikkelen van nieuwe materialen, toepassingen en technieken. Zo ontwikkelden we in samenwerking met Senso, een gietvloerbedrijf, een Natural Solid Surface materiaal: een biopolymeer op basis van plantaardige olie – milieuvriendelijk, gebruiksvriendelijk en met een prettige tactiliteit - die we toepassen op verschillende tafelbladen. Ook presenteren we de Local Wood collectie: producten van robuust hout geproduceerd met lokale partijen. Jorre van Ast ontwierp hiervoor naast de Base tafel ook de Base Round en de Base Bench. Een nieuwe afwerking van hout, epoxeren, leidde tot de Tablets, een serie multifunctionele en slijtvaste bijzettafeltjes van de Deense ontwerper Jonas Trampedach. Naast alle nieuwe ontwikkelingen in onze collectie staan onze klassiekers: prachtige producten die al jaren meegaan. Tijdloos. Dit jaar bestond de Balance tafel van Arnold Merckx 25 jaar en het jubileum van dit icoon vieren we met vier hedendaagse uitvoeringen NATURAL, ROSA, GREY en DEEP GREEN.    

 

flux Arco als bedrijf

Tafels hebben een centrale plek in ons leven. We wonen, werken en leven aan tafel. Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert op eigen wijze tafels voor al deze momenten, en bijbehorende producten als stoelen, kasten en kleinmeubilair. Al 108 jaar hebben wij ons bedrijf in Winterswijk waar vakmanschap en innovatie centraal staan. Wij staan voor ons product en zijn hier dagelijks uiterst serieus mee bezig. Echter, wij houden ook van enige nuchterheid en relativering. Ongedwongenheid en ruimte voor verassing maken daarom ook deel uit van onze bedrijfsfilosofie. Onze producten zijn er om gebruikt te worden en staan in dienst van de gebruiker. 


tablets
 

Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord