Datum toegevoegd: 19 Jan 2017 Review Arco @ imm 2017

Van 15 t/m 22 januari vond het jaarlijkse imm Cologne plaats. In onze vaste showroom in Design Post Köln presenteerden wij onze nieuwe designs van Jorre van Ast en Gudmundur Ludvik. 

 

Tijdens imm 2017 introduceerden we onder andere onze nieuwe aanwinst in de Local Wood collectie zien: de Trestle Table. Met de Trestle Table vertaalt Jorre van Ast de praktische uitstraling van een schragentafel uit de werkplaats naar een krachtige tafel om aan te leven. Het tafelblad vormt een spannend contrast met het grafische onderstel. Het tafelblad van de Trestle Table lijkt te zweven op de twee aluminium driepoten, maar rust in werkelijkheid stevig op de draadspindels van de beide onderstellen. Eten, werken, vergaderen, feestvieren – alles gebeurt aan tafel en zo neemt de tafel de rol van alleskunner aan. Met zijn mobiliteit en minimalistische uiterlijk is de Trestle Table multifunctioneel te gebruiken en creëert, samen met de stoelen uit de Arco collectie, een uitnodigende ontmoetingsplaats. De tafel is gemakkelijk te verplaatsen doordat het tweedelige tafelblad steunt op het schragenonderstel van gegoten aluminium dat met de hand in hoogte verstelbaar is van 71 cm tot 78 centimeter. De breed inzetbare tafel is leverbaar in vier maten en komt goed tot zijn recht in diverse woonruimtes. We are Arco, we make tables.


     

 

Onze nieuwe tafel hebben we gepresenteerd in combinatie met de Close Bench. Om de stoel Close aan te vullen rondom de eettafel ontwierp de IJslandse designer Gudmundur Ludvik de Close Bench. Het ontwerp straalt lichtheid en eenvoud uit: de geometrische lijnen van de buitenzijde steken mooi af bij het organisch gevormde zitgedeelte. Doordat de zitting iets onder de rug uitkomt, wordt de tweedeling tussen rug en zitting benadrukt. De uitdaging was om een comfortabele zitmeubelserie te creëren. Het resultaat is een harmonie van harde en zachte lijnen die passen bij de signatuur van de als beeldhouwer opgeleide ontwerper. “Behalve op comfort en ondersteuning hebben we ook goed gelet op bewegingsvrijheid, zodat je makkelijk van positie kunt veranderen” geeft Ludvik aan. De comfortabele bank is als twee-, drie- en vierzitsbank verkrijgbaar. Het onderstel is beschikbaar in hout of staal. De Close Bench komt goed tot zijn recht aan de eettafel of in de zitkamer. Daarnaast is de bank een blikvanger in zakelijke ruimtes als kantoren, lounges of restaurants. 

 

       

 

We hebben niet alleen onze nieuwe producten gepresenteerd. Onze showroom stond tevens in het teken van onze nieuwe materialen- en kleurencollectie. Deze hebben we door middel van een stalenwand gepresenteerd. Ook waren de nieuwe materialen en kleuren al te bewonderen op onze meubels. Zo waren een aantal van onze tafels uitgevoerd in gerookt en gezandstraald eiken. Onze nieuwe kleuren waren te zien op verscheidene kleinmeubelen verspreid door de stand. 

 

       

 

Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord