Jonathan Prestwich

Nadat hij zijn studie Industrieel ontwerpen aan de universiteit in 1995 had afgerond, verliet Jonathan Engeland om in de Verenigde Staten in een ontwerpstudio in Boston, Massachusetts, te gaan werken. In deze twee jaar werkte hij aan verlichting en zitmeubelen, deed hij waardevolle ervaring op en ontwikkelde hij een passie voor het ontwerpproces.

Van de V.S. ging Jonathan naar Frankrijk en werkte de volgende zes jaar samen met Burkhard Vogtherr. Aanvankelijk was dit bedoeld om kort ervaring op te doen, maar hoe meer Jonathan en Burkhard samenwerkten, des te inniger de werkrelatie werd. Deze ervaring kan worden vergeleken met het traditioneel in de leer gaan bij een gildemeester; Jonathan leerde alles uit de eerste hand van een zeer gerespecteerde ontwerper.

In 2003 verhuisde Jonathan naar Londen, waar hij na een korte samenwerking met Barber Osgerby in 2004 zijn eigen studio oprichtte. Het samenwerken met andere ontwerpers leverde een geweldige ervaring op. Hij leerde niet alleen veel over de manier waarop een product tot stand komt, maar deed ook veel kennis op over wat een product een goed product maakt. Jonathan koppelt deze ervaring aan de wens om producten te maken voor de volgende generatie gebruikers, waarbij hij invloeden uit de natuur en moderne technologie samenvoegt met als doel om eenvoudige, elegante, innovatieve producten te creƫren.

Jonathan heeft met zijn studio samengewerkt met een aantal zeer gerespecteerde internationale bedrijven die innovatieve producten maken. Daarvoor werd hij talloze keren onderscheiden, bijvoorbeeld met de Wallpaper Magazine Award, de Interior Innovation Award en de hoog aangeschreven IF Gold Award.