Datum toegevoegd: 22 Juni 2015 Local Wood

Local Wood 
Wat mooi is hoeft niet van ver te komen…daarom kopen wij het hout voor onze Local Wood-collectie dichtbij, in het gebied rondom onze fabriek in Winterswijk. En behalve mooi, is het voor ons ook logisch om hout uit onze eigen regio te gebruiken; de kennis en kunde van onze medewerkers komt per slot van rekening ook uit de buurt. Bovendien hoeft het hout dat we gebruiken niet ver vervoerd te worden en dat is beter voor het milieu.

Local Wood gaat over eerlijkheid en transparantie; wij willen de kwaliteiten van het hout benutten en imperfecties niet verbloemen. De natuur blijft zichtbaar in de meubels; dat geeft ze karakter en een eigen identiteit.Buren
We maken de Local Wood-collectie samen met lokale partijen; niet alleen komt het hout uit de buurt, het wordt ook bewerkt in een lokale zagerij. De productie van de meubels wordt uiteraard in onze eigen Arco-fabriek in Winterswijk gedaan. Een van de houtleveranciers waar we mee werken is de Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen. Het hout dat zij leveren is afkomstig van bomen uit bossen in de provincie Gelderland, waar de stichting 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen beheert, zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

 Producten 
De meubels uit onze Local Wood-collectie zijn gemaakt van hout en beton; duurzame materialen die tegen een stootje kunnen en waarmee meubels worden gemaakt die ook door volgende generaties nog met veel plezier zullen worden gebruikt. Kroonjuweel uit de collectie is de Base, een tafel die verkrijgbaar is in drie verschillende vormen: de rechthoekige Base, de ronde Base Round en – de meest recente aanvulling – de Base Oval, die door zijn ovale vorm het praktische van de Base en het sociale van de Base Round in zich verenigt.  En dan is er ook nog de Base Bench, een stoere bank voor bij de Base-tafels. Natuurlijk is de hele collectie naar wens en smaak leverbaar in verschillende beitskleuren en afwerkingen. 


 

       
      Base & Base Bench                                 Base Round                                Base Oval
 


Winnen!

We vinden het leuk om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij onze Local Wood-campagne en daarom willen we graag weten wat de mooiste boom bij jou in de buurt is. Staat er bij jou om de hoek een machtige eik, een adembenemende kastanjeboom of een beeldschone beuk? Maak er een foto van, en deel 'm (met de locatie van de boom) voor 1 november 2015 op de Facebookpagina van de Arco. De mooiste boom wordt voor het einde van het jaar bekend gemaakt, en de inzender wint een geheel verzorgd weekend voor twee personen in de Achterhoek. 


Special edition
Ter ere van onze Local Wood-campagne en de samenwerking met Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen willen we nog iets speciaals doen. Daarom maken we een gedeelte van de Base-collectie helemaal van hout uit de Achterhoekse bossen van Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen – uiteraard mét een speciaal certificaat. Wilt u zo’n unieke uitvoering van de meubels uit de Base-collectie? Wees er dan snel bij, want de voorraad is beperkt.

Klik hier voor beeldmateriaal en meer informatie over Local Wood.


Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord