Onze filosofie

113 jaar Arco

Sinds 1904 zit Arco in Winterswijk. Al 4 generaties staat vakmanschap en liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Elk meubelstuk dat onze fabriek verlaat, is met veel toewijding ontworpen, ontwikkeld en gemaakt. De kwaliteit van het product staat bij ons altijd centraal. Want een goede tafel gaat generaties lang mee. 

 

Trots op onze mensen

In een globaliserende wereld kiest Arco voor een transparante, kleinschalige manier van werken. In de fabriek in Winterswijk werken 60 mensen met plezier aan onze duurzame producten. Want een écht goed product is niet alleen mooi om te zien, het is ook op een mooie manier gemaakt. Wij koesteren ieders talent en zijn er trots op dat Arco-medewerkers gemiddeld meer dan 15 jaar bij ons werken.

 

Duurzaam ondernemen

Aan onze tafels kun je eindeloos tafelen, want een Arco heb je voor het leven. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Daarom maken we, waar dat kan, duurzame keuzes en hebben we de ambitie om dit elk jaar meer te doen. Vijf van onze duurzame keuzes delen we graag met jou:

 

Tijdloze signatuur

Wij kiezen bewust voor een ingetogen stijl, die niet te veel aan modegrillen onderhevig is. Onze meubelstukken gaan daarom generaties lang mee.

 

Produceren op aanvraag

Wij maken pas een meubelstuk, nadat jij er één besteld hebt. Op die manier blijven er nooit onverkochte stukken achter.

 

Europees hout

Wij werken overwegend met Europees hout dat verantwoord gekapt is. En dat halen we dan ook nog eens van zo dichtbij mogelijk.

 

Duurzame Partners

Wij werken graag met partners die hun blik op de toekomst gericht hebben, zoals stofleveranciers De Ploeg en Kvadrat. Voor de Local Wood collectie werken we samen met lokale partners. Zij leveren ons hout van bijvoorbeeld scheefgegroeide bomen.

 

Repair Service

Bij steeds meer Arco dealers kun je terecht voor een opknapbeurt van je Arco. Zij brengen jouw tafel naar onze fabriek, waar wij ons erover ontfermen. Jij krijgt hem daarna zo goed als nieuw terug.

 

Onze belangrijkste duurzame toepassingen:

 

arco flatpack

Arco flatpack: we passen waar mogelijk het flatpack verpakkingsprincipe toe. Hierbij wordt de verpakking zo plat mogelijk gehouden zodat het transport niet onnodig belast wordt door (teveel) volume.


arco lightweight

Arco lightweight: in de producten wordt zoveel mogelijk gebruik maken van lichtgewicht materialen, zodat het gewicht niet onnodig hoog is. Zo wordt zo doelmatig mogelijk gebruik gemaakt van energiebronnen. Er wordt rekening gehouden met het transport maar ook met de mensen die met de producten moeten werken.


arco recycle 

Arco recycle: we ontwikkelen de producten dusdanig dat ze aan het einde van de levensduur gemakkelijk te scheiden zijn in de verschillende materialen, zodat de recyclebaarheid verbeterd wordt.


arco duramas

Arco duramas: deze tafelbladen hebben een kern van een snel groeiende houtsoort met aan de boven- en onderzijde een verlijmde massief houten laag. Door het toepassen van deze methode wordt er op een spaarzame wijze omgegaan met schaars massief hard hout.  

Arco local wood: het hele proces van Local Wood wordt gerealiseerd met lokale partijen: van grondstof tot bewerking (zagen en drogen) en productie. Local Wood heeft een belangrijk voordeel: het hoeft niet van ver vervoerd te worden. Daarnaast is ook lokaal geproduceerd hout een waardevolle grondstof, en vinden wij het zonde dat dit hout niet gebruikt wordt voor hoogwaardige meubels.

 

Per product (m.u.v. de stoelen) hebben we door middel van een logo aangegeven welke van de bovenstaande duurzame toepassingen gehanteerd zijn. Het bovengenoemde commitment gaan we aan onder het overkoepelende Arco duurzaamheidslabel. Een label dat ons ertoe aanzet eerlijke, duurzame meubelen te produceren om u de zekerheid te geven er naar volle tevredenheid, jarenlang van te kunnen genieten.

 

Keurmerken

Arco hanteert voor alle producten een "ecologisch" beleid op het gebied van grondstoffen, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van FSC en PEFC gecertificeerde materialen indien verkrijgbaar.   

 

Wat is FSC®?

FSC® is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer dat gesteund wordt door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Waarbij 100% FSC® hout volledig uit verantwoorde bossen komt. Naast de eisen voor bosbeheer, hanteert FSC® ook sociale eisen zoals voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders.


Wat is PEFC?

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het wordt gesteund door overheden, bedrijven en regionale organisaties. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Bossen met een hoge natuurwaarde mogen niet worden geëxploiteerd, evenals kwetsbare bosgebieden. Houtkap langs waterlopen op steile hellingen is niet toegestaan, omdat hier erosie kan ontstaan. Boskap mag ook niet leiden tot het verdwijnen van een bos, het verlies van biodiversiteit of het aantasten van het natuurlijk herstelvermogen. Met andere woorden, er mag niet meer gekapt worden, dan weer aan kan groeien.

 

        

 

 

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord