FSC, PEFC en STIP certificering

Aan onze tafels kun je eindeloos tafelen, want een Arco heb je voor het leven. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Als 114 jaar oud familiebedrijf hebben we onszelf als doel gesteld mooie, duurzame producten te maken met een maatschappelijke relevantie. Want een écht goed product is niet alleen mooi om te zien, het is ook op een mooie manier gemaakt. Daarom werken wij met alleen FSC en PEFC gecertificeerd hout en dat maakt Arco vanaf nu niet alleen FSC®- en PEFC gecertificeerd, maar ook een bedrijf met een STIP-keurmerk.

                                                                     

 

Wat is STIP? 

STIP is een bedrijfskeurmerk dat objectief wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen. Steeds opnieuw. Geen enkel ander keurmerk garandeert wat STIP wel doet: een STIP-bedrijf koopt uitsluitend verantwoord geproduceert hout (en verkoopt dat dus ook). Dit hout voldoet aan categorie A bewijs van de Dutch Procurement Criteria for Timber ten aanzien van verantwoord bosbeheer en de handelsketen. 

 

 

Wat is FSC®?

FSC® is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer dat gesteund wordt door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Waarbij 100% FSC® hout volledig uit verantwoorde bossen komt. Naast de eisen voor bosbeheer, hanteert FSC® ook sociale eisen zoals voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders.


Wat is PEFC?

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het wordt gesteund door overheden, bedrijven en regionale organisaties. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Bossen met een hoge natuurwaarde mogen niet worden geëxploiteerd, evenals kwetsbare bosgebieden. Houtkap langs waterlopen op steile hellingen is niet toegestaan, omdat hier erosie kan ontstaan. Boskap mag ook niet leiden tot het verdwijnen van een bos, het verlies van biodiversiteit of het aantasten van het natuurlijk herstelvermogen. Met andere woorden, er mag niet meer gekapt worden, dan weer aan kan groeien. 

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord