FSC & PEFC

Wat is FSC®?

FSC® is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer dat gesteund wordt door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Waarbij 100% FSC® hout volledig uit verantwoorde bossen komt. Naast de eisen voor bosbeheer, hanteert FSC® ook sociale eisen zoals voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders.


Wat is PEFC?

PEFC is een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification. Het wordt gesteund door overheden, bedrijven en regionale organisaties. Hout met het PEFC-keurmerk komt uit duurzaam en sociaal beheerde bossen. Bossen met een hoge natuurwaarde mogen niet worden geëxploiteerd, evenals kwetsbare bosgebieden. Houtkap langs waterlopen op steile hellingen is niet toegestaan, omdat hier erosie kan ontstaan. Boskap mag ook niet leiden tot het verdwijnen van een bos, het verlies van biodiversiteit of het aantasten van het natuurlijk herstelvermogen. Met andere woorden, er mag niet meer gekapt worden, dan weer aan kan groeien.

 

Arco is als bedrijf zowel FSC®  als PEFC gecertificeerd. 

 

        

 

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord