The new craftsmanship - Tribeca

In de serie “The new craftmanship – a shared perspective“ gaan we op zoek naar een nieuwe vakman met dezelfde ambitie als Arco. Eén met een echt ambacht, één die werkt met de nieuwste technologieën of een vakman die zich volledig toelegt op het werken met de natuur. En misschien wel één die al deze factoren combineert.

 

 

In 2016 openden Jan en Claudia Sobecki restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Tribeca heeft een fantastische start gemaakt. Hun droom is werkelijkheid geworden, maar ze kijken vol verwachting uit naar de toekomst. Gedreven om meer ideeën te verwezenlijken. Om te durven en te doen.

 

Bij Tribeca voel je als gast dat het om veel meer gaat dan alleen om mooie gerechten. Bij Tribeca ervaar je een gemoedelijke sfeer. Gastvrijheid is de focus. Een restaurant zoals een restaurant ooit bedoeld is, een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een laagdrempelig karakter. Michelin 2.0. De mondiale kookstijl van Sobecki kenmerkt zich door eenvoud, kwaliteit en passie. Met de Franse keuken als basis, aangevuld met internationale accenten. Hij is continu op zoek naar de allerbeste producten en plaatst die met zijn gerechten op een voetstuk. Dankzij die focus op het product proef je bij Tribeca dat less écht more is.

 

 

 

Sobecki: “Bij mij gaat het om eerlijke smaken. Puur. Wij gaan terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Geen camouflage meer van schuimpjes en mousses. Nu maak je indruk met je cuisson. Een goed stukje vlees of vis en een beurre blanc. Maar dat moet dan echt heel goed zijn. Modern klassiek. Daar houd ik van. En dan moeten de ingrediënten echt tot in de perfectie bereid zijn en mag het gerecht echt ballen hebben.”

 

De meest bijzondere groenten, planten en kruiden kweekt chef Sobecki zelf in zijn Tribeca moestuin, vlakbij het restaurant. Een riante oppervlakte Brabantse klei vol oergroenten, uitheemse kruiden en eetbare bloemen.

 

 

De moestuin is voor Sobecki een testkeuken, een inspiratiebron en een manier om dicht bij de seizoenen en de herkomst van het product te blijven. Zelf met de handen in de klei. Proeven, ruiken en testen. De natuur bepaalt wat er op het menu staat. Unieke rassen, specifieke smaken en spectaculaire kleuren. ‘s Ochtends geoogst, ‘s avonds op uw bord. Bij Tribeca gaat het om eerlijke smaken. Puur. Terug naar het klassieke koken, maar dan anno nu. Chef Jan Sobecki kookte eerder o.a. bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Slechts enkele maanden na de opening in 2016 ontving Tribeca twee Michelinsterren en 19 punten in de GaultMillau-gids.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord