Datum toegevoegd: 31 Mar 2017 Really & Arco

“REALLY” IN SAMENWERKING MET ARCO OP WEG NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

 

Het in 2013 opgerichte bedrijf Really, sinds kort onderdeel van de Kvadrat groep, is gespecialiseerd in het recyclen – beter gezegd het upcyclen – van textielafval. Really verwerkt afgedankt katoen en wol uit de textielindustrie en uit particuliere huishoudens tot een volledig nieuw materiaal: Solid Textile Board. Dit samengeperste en ook weer recyclebare materiaal is geschikt voor allerlei toepassingen, zo ook als tafelblad. Het Nederlandse familiebedrijf Arco, dat al 25 jaar nauw samenwerkt met Kvadrat, onderzoekt samen met Really op welke manier het nieuwe oppervlaktemateriaal het beste toegepast kan worden. Op de Salone del Mobile.Milano 2017 toont Arco een prototype van tafel Grid – een ontwerp van Jonathan Prestwich – met een tafelblad van Solid Textile Board.

 

 

“Wij zijn erg blij met de vraag van Really en zijn er trots op, dat we als een van de eerste bedrijven met dit nieuwe materiaal kunnen werken”, zegt Jorre van Ast, eigenaar en creatief directeur bij Arco. Voor hem zijn duurzaamheid en hergebruik van materialen essentieel: “We werken het liefst met natuurlijke materialen, veelal hout, maar bijvoorbeeld ook met biopolymeer. Het verwerken van Solid Textile Board in onze producten is voor ons daarom een logische aanvulling.”.

 

 

www.reallycph.com/

Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord