Solidworks Engineer / Werkvoorbereider
Fulltime, Winterswijk

 

Arco is een succesvol Nederlands design bedrijf waar tafels en bijbehorende meubels worden ontworpen, gemaakt en verkocht voor op kantoor en thuis.

Ben jij een werkvoorbereider met affiniteit voor cijfers en ICT? Dan zijn we voor de digitalisering van onze werkvoorbereiding op zoek naar jou! Stap voor stap ontwerp je voor al onze meubels technische tekeningen in SolidWorks. Tevens ben je verantwoordelijk voor de berekeningen hiervan en de integratie met ons nieuwe ERP systeem.

Jij bent de drijvende kracht achter de digitale aansturing van onze productie. Dit doe je in nauwe samenwerking met Engineering, Planning en Calculatie. Het is belangrijk dat je het voortouw durft te nemen. Je denkt mee over onze digitale toekomst, brengt nieuwe inzichten op tafel en bedenkt slimme manieren voor de opbouw van 3D modellen.

Wij zorgen voor een goed inwerktraject en hebben een team van fijne collega’s die jou verwelkomen. Ben jij die gedreven werkvoorbereider die altijd twee stappen vooruitdenkt? Werk je planmatig, doelgericht en heb je de ambitie om alles te leren op het vlak van digitale werkvoorbereiding?

Kom dan eens een kijkje nemen in onze fabriek in Winterswijk en laten we samen ontdekken of jouw ervaring en drijfveren aansluiten bij onze ideeën.

WERKZAAMHEDEN

-     Het maken van 3D modellen, offerte, order- en productietekeningen in SolidWorks.

-     Aanmaken van configureerbare producten in Microsoft Dynamics, ons ERP systeem.

-     Onderhouden van stuklijsten in ERP.

-     Samenstellen van materiaallijsten.

-     Bouwen van configureerbare 3D modellen in Solid Works aangestuurd door Driveworks.

-     Afstemming met teamleden en gebruikers en vertaling van de feedback naar verbeteringen van de modellen.

 

WIE WIJ ZOEKEN...

Een enthousiaste, gedreven werkvoorbereider:

-      Met een relevante HBO opleiding, denk aan werktuigbouwkunde.

-      Kennis van hout en metaal.

-      Met bij voorkeur ervaring met de software zoals genoemd in deze vacature.

-      Die in staat is om overzicht te houden en te anticiperen, ook onder druk.

-      Die zich herkent in competenties als creatief, zelfstandig en probleemoplossend vermogen.

-      Die geïnteresseerd is in CAD, ERP en ICT.

-      Die flexibel is, goed kan samenwerken en deel wil uitmaken van een enthousiast team.

-      Bij voorkeur woon je binnen max. 50 km van Winterswijk.

 

WAT WIJ BIEDEN...

Je komt te werken bij een trots, innovatief familiebedrijf met een no-nonsens mentaliteit, weinig managementlagen en een informele sfeer. Teamwork en toewijding zijn vanzelfsprekend en in ons streven naar de beste oplossing voor de klant stimuleren we creativiteit en ontwikkeling in iedere functie.

 

Arbeidsvoorwaardelijk:

-      Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder ruime ADV dagen).

-      Salaris nader overeen te komen op basis van ervaring en leeftijd.

 

OVER ARCO

Arco is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 110 jaar bestaat. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren tafels en bijbehorende producten voor de woon- en werkomgeving. Vanuit de wens: ‘to make beautiful things that matter to people, communities & the world’. Onze vakmensen combineren hun creatieve en ambachtelijke vaardigheden met nieuwe technologieën en respect voor de natuur. Duurzaamheid en langer termijn denken zit in ons DNA en we kiezen er daarom heel bewust voor in Nederland te produceren en hoofdzakelijk met natuurlijke materialen te werken. We groeien snel en willen dé tafelmaker van Europa zijn en blijven. Onze wereldwijde distributie wordt aangestuurd vanuit Winterswijk (operatie/productie) en Amsterdam (sales) en ondersteund door een (inter)nationaal netwerk van dealers en agenten.

 

WE HOREN GRAAG VAN JE

Heb je vragen over de functie dan kun je altijd bellen met Gerben Schreurs (+31 (0) 543 546 099). Sollicitaties ontvangen we graag via de mail: g.schreurs@arco.nl. Stuur ons je motivatie en CV vóór 5 april 2021. Sollicitaties zonder motivatie hebben niet onze prioriteit, we zijn juist benieuwd naar je persoonlijke beweegredenen.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.