Sales Manager Contract | 32- 40 uur (Amsterdam)

Tafels hebben een centrale plek in ons leven: we praten, werken, vergaderen, eten en vieren feest aan tafel. Voor al deze momenten ontwerpen, ontwikkelen en maken wij op een slimme manier tafels die goed passen in de hybride leef- en werkomgeving. Dit alles doen we vanuit onze eigen fabriek in Winterswijk. We maken duurzame keuzes, en onze ambitie is om dat elk jaar een beetje beter te doen. Onze collectie ontwikkelen we in samenwerking met toonaangevende ontwerpers en we werken voor klanten wereldwijd. Dat doen we samen met een internationaal netwerk van agenten en dealers en vaak in samenwerking met architecten en interieurarchitecten. We zijn trots op ons bedrijf en op wat we hebben bereikt en zien potentie om internationaal door te groeien en nieuwe distributiemodellen te introduceren. Om deze ambities waar te maken zoeken we een Sales Manager Contract die ons hierbij gaat helpen en met ons mee wil groeien.

If you did one thing for 118 years, you’d get pretty good too.

In een tijd waarin dingen steeds sneller hun waarde verliezen, willen wij waarde toevoegen: producten die mensen samenbrengen en de negatieve impact op onze planeet verminderen. Daarom maakt Arco producten die volledig zijn aangepast aan het veranderende woon-werklandschap en die generaties lang meegaan.

Arco heeft een grote verscheidenheid aan klanten en opdrachtgevers. Naast de langdurige en uitstekende relatie met de (Europese) retailsector, hebben wij in de loop der jaren toonaangevende projecten uitgevoerd voor zowel middelgrote bedrijven als voor diverse multinationals. Kijk hier om een beeld te krijgen van projecten waar we aan hebben meegewerkt

Arco werkt vanuit Winterswijk (operatie/productie) en Amsterdam (collectie, marketing & communicatie en sales) en wordt ondersteund door een (inter)nationaal netwerk van dealers en agenten.

Tables for homes, offices, home offices, office homes and everything in between.

 

Jouw drive & jouw rol bij Arco

Arco is op zoek naar een enthousiaste Sales Manager Contract die, net als wij, houdt van mooie producten, en het net zo belangrijk vindt dat deze op een duurzame manier gemaakt zijn. Kwaliteit staat hierbij centraal. Met jouw kwaliteiten kun je je inleven in de uitdagingen van onze partners en opdrachtgevers en kun je de missie en visie van Arco uitdragen. Je wilt de accounts van grote klanten (zoals Apple of Google) perfect beheren, maar ook strategisch meedenken over nieuwe distributieconcepten, omdat je het potentieel van de markt aanvoelt. Ook heb je affiniteit met business development en wil je de marketingmix mee helpen ontwikkelen. Kortom: Je bent een doener, maar ook een strategisch denker.


Wat ga je doen?

Arco wil de ingezette groei verder uitbouwen. Dit vraagt om een weloverwogen en daadkrachtig beleid op het gebied van product-, prijs-, kanaal- en merkpositionering. Als Sales Manager ben je primair verantwoordelijk voor het realiseren van omzet- en winstdoelstellingen voor de internationale projectenmarkt, met West-Europa en de Verenigde Staten als belangrijkste markten.


Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • het formuleren van een effectieve sales strategie voor de projectmarkt, als onderdeel van de totale Arco-strategie, met relevante business cases ter ondersteuning en motivering;
  • het opzetten en uitvoeren van een businessplan;
  • het voeren van een effectief sales beleid in nauwe samenwerking en afstemming met de interne organisatie, gericht op het vergroten van het aandeel internationale projecten in de totale omzet;
  • Het beheren, uitbreiden en onderhouden van het internationale netwerk van dealers en agenten;
  • het beheren van de sales budgetten en het opzetten van nieuwe business modellen;
  • Verantwoordelijkheid dragen voor onze internationale key accounts
  • bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten, duurzaamheid en strategie;
  • adequate rapportage naar en afstemming met alle stakeholders, lokaal en internationaal.


Jouw profiel

Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau en beschikt over een relevant netwerk. Je bent een gedreven Sales Manager met relevante werkervaring in de internationale B-to-B omgeving. Je bent iemand die onze waarden deelt en de drive heeft om mee te groeien met ons bedrijf.

Ervaring en een relevant netwerk is een absoluut pluspunt, maar we zijn ook geïnteresseerd in kandidaten die, wellicht uit een ander vakgebied, geïnteresseerd zijn in de markt waarin wij opereren en graag willen werken in een op duurzaamheid gerichte omgeving.

 

Wat bieden wij jou?

Een fulltime functie in een ambitieus familiebedrijf waar langetermijndenken in het DNA zit. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden om met de ambities van het bedrijf mee te groeien. Een salaris passend bij jouw ervaring, bedrijfspensioenregeling en reiskostenvergoeding.

Heb je vragen over de functie of wil je meer weten, dan kun je altijd contact opnemen met Floor van Ast f.vanast@arco.nl.

Vacature als PDF

 

Hoe kun je solliciteren?

Ben je op zoek naar een rol waarin je echt impact kan maken? Wil jij deel uitmaken van Arco en herken je jezelf in bovenstaande profiel? We maken graag kennis! Sollicitaties kunnen worden gericht aan Floor van Ast f.vanast@arco.nl.