Lange tafels - Agile werken

Wat is agile werken?

Agile werken, je hoort het steeds vaker, maar wat is het eigenlijk precies? Als je het woord intypt bij Google Translate krijg je 4 vertalingen: behendig, lenig, vlug en rap. En die 4 vertalingen vatten het eigenlijk prima samen, want agile is een verzamelnaam voor verschillende “nieuwe soorten van werken”, waarbij flexibiliteit het sleutelwoord is. Het is een nieuwe manier om het werk te organiseren. Door agile te werken kan een organisatie sneller en beter inspelen op veranderende omstandigheden. Een nieuwe generatie werknemers, een nieuwe manier van werken vragen om een nieuw soort werkplek. Een werkplek waarbij flexibiliteit de boventoon voert. En daar werken wij van Arco graag aan mee. The new office: from desk to table.

 

 

De voorwaarden van agile werken

Zoals gezegd is agile werken een verzamelnaam voor een werkwijze waarbij flexibiliteit voorop staat, een werkwijze die als het nodig is aangepast kan worden. Er kan dus op verschillende manieren agile gewerkt worden, zolang aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 

- Flexibiliteit: een strategie moet flexibel zijn en direct worden aangepast zodra interne of externe factoren daarom vragen.

 

- Multidisciplinaire teams: een agile organisatie heeft geen traditionele afdelingen meer, maar bestaat uit teams. Die teams zijn multidisciplinair, werken intensief samen en kunnen snel en zelfstandig werken.

 

- Korte cycli: in agile organisaties wordt in korte cycli (meestal tussen de 1 en 3 weken) gewerkt, dit worden ook wel sprints genoemd. Aan het einde van een sprint levert ieder teamlid iets op en wordt er geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Lange termijn planningen? Die bestaan niet meer in agile organisaties.

 

- Informatie delen: de multidisciplinaire teams binnen een agile organisatie moeten op de hoogte zijn van alles wat er speelt binnen het team. Alle informatie wordt dus gedeeld binnen de teams, kortom er is transparantie. Alleen zo kan het beste resultaat behaald worden.

 

Agile werken aan lange tafels

Agile werken draait voor een groot gedeelte dus om samenwerken, informatie delen en flexibiliteit. De kantoorinrichting moet hierbij aansluiten. Denk aan lange tafels. Lange tafels waar het hele team comfortabel aan kan zitten om de sprint te bespreken, resultaten te presenteren of kort te overleggen met de klant erbij. Net als lange tafels ondersteunen ook statafels de trend van het agile werken en “het nieuwe werken”. Een ideale tafel voor een kort en efficiënt overleg.

 

Grid Work conference

Maak kennis met de Grid Work conference uit het Grid Work programma. De tafel kan worden uitgebouwd door extra middenpoten en tafelbladen toe te voegen, waardoor een groot aantal verschillende afmetingen kan worden gerealiseerd. Hierdoor is de tafel perfect voor vergaderingen, overleggen en brainstorms met grote groepen mensen. Alle benodigde aansluitpunten zoals stopcontacten, data-aansluitingen en usb-portals zijn volledig geïntegreerd in het tafelblad en bijna onzichtbaar weggewerkt onder een klep met doorlopend houtbeeld.

 

 

Slim+ high

Arco’s bekende icoon Slim+ kan worden uitgevoerd als statafel: de Slim+ high. Het gebruik van statafels in de werkomgeving geeft medewerkers de mogelijkheid om zitten af te wisselen met staan en lopen. Het inzetten van flexibele statafels en vergadertafels is letterlijk een stap in de goede richting.

 

 

Tafel op maat

Maken wij dan alleen lange tafels? Nee. Wij weten als geen ander dat dat iedere situatie en iedere ruimte om een andere oplossing vragen. Daarom kunnen veel van onze tafels op maat gemaakt worden: tailoring. Met maatwerk creëren we tafels die geschikt zijn voor iedere situatie: van een 5 meter lange tafel voor overleggen en samenwerken in grote groepen tot een 2 meter lange tafel voor een brainstorm in een kleine groep.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord