Eettafel op maat

 

Het tafelen van nu

De eettafel van nu is allang niet meer alleen een tafel waaraan gegeten wordt. De eettafel is een centraal punt in ons huis. Een plek om samen te komen. Om te werken, te overleggen, om even de krant te lezen, te eten of om met familie of vrienden bij te praten. Kortom: tafelen. Al deze momenten vragen om een eettafel op maat. Een eettafel die past bij het leven van nu, en nog belangrijker: bij jouw leven. We are Arco. We make tables.

 

 

De geschiedenis van de eettafel

Het concept ‘eettafel’ bestaat al sinds het Oude Egypte. De Egyptenaren aten van grote dienbladen die op horizontale vlakken van metaal of steen werden gezet. Deze eettafels waren niet geschikt om met een stoel aan te zitten. De Grieken en Romeinen gebruikten eettafels die er al meer uitzagen als de tafels van nu. Het waren vaak rechthoekige bladen van steen, hout of metaal en bestonden uit één vast geheel. De elite uit Het Oost Romeinse Rijk maakten tafels die nog het meest lijken op de huidige eettafel. Zij aten aan eettafels die rond, ovaal of rechthoekig van vorm waren. De tafelbladen werden gedragen door kruisvormige dragers, waardoor mensen met stoelen konden aanschuiven om zo samen aan tafel te eten. De traditie van samen tafelen was geboren.

 

Voor jouw tafelmomenten

Wat je leefstijl ook is, wat je tijdens je dag ook doet, wij maken tafels die daarbij passen. Eet, werk en leef aan een Arco tafel. Bijvoorbeeld aan één van onze ronde tafels, rechthoekige tafels of vierkante tafels, gemaakt van duurzame materialen zoals hout, beton, metaal of een combinatie van meerdere materialen. Elke vorm en ieder materiaal heeft een ander effect op de ruimte waarin jij leeft en werkt en toch hebben onze tafels één ding gemeen: ze zijn gemaakt voor ieder tafelmoment van jouw dag.

 

 

Maak kennis met onze eettafels

We stellen graag de tafel Slim aan je voor. Een rechthoekige en superslanke tafel, die mogelijk wordt gemaakt door een innovatieve sandwichconstructie van staal en honingraad. Metaal voor een sterke constructie en hout voor een aantrekkelijke buitenkant.

 

De Base Round eettafel is er één waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten en leven. Deze robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton kan tegen een stootje. De Base Round wordt gemaakt met hout uit de Local Wood-collectie van Arco en past zo bij een duurzaam huis. Dit is slechts een greep uit onze collectie (eet)tafels. Bekijk al onze tafels.

 

Eettafel op maat gemaakt voor jou

Ieder mens heeft andere wensen en behoeftes en iedere ruimte vraagt om een andere invulling. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze eettafels aanpassen aan deze behoeftes en wensen: met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking. Zo past die ronde, rechthoekige of vierkante eettafel optimaal in jouw eetkamer of -hoek. Bekijk de mogelijkheden voor tailoring per tafel op onze website of informeer naar de mogelijkheden bij een dealer bij jou in de buurt. We are Arco. We make tables. We tailor furniture.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord