Staand vergaderen

 

Heb jij een kantoorbaan? Dan herken je je vast in de volgende stelling: mensen met een kantoorbaan brengen veel tijd zittend door: achter je bureau, tijdens de lunch of tijdens een vergadering. Bij Arco ontwerpen en maken we tafels voor al deze momenten. Tafelen wordt echter vaak geassocieerd met zitten aan tafel, maar dat hoeft natuurlijk niet. Maak op je werk af en toe gebruik van een statafel. Wissel zitten aan je bureau af met staand werken aan een statafel. Wist je dat staand vergaderen daarnaast voor meer productiviteit in een vergadering zorgt?

 

 

 

De voordelen van staand vergaderen

 

Staand vergaderen heeft een aantal voordelen ten opzichte van zittend vergaderen: 1.Staand vergaderen gaat 34% sneller dan een reguliere vergadering. 2.Het is gezonder. Door op een werkdag, en dus ook tijdens een vergadering, staan en zitten af te wisselen zorg je voor een betere doorbloeding en dus een betere gezondheid. 3.Staand vergaderen is productiever. Deelnemers van de vergadering blijven alerter, doordat ze zich meer moeten inspannen dan wanneer ze op een stoel zitten. Daarnaast zijn mensen als ze staan minder snel afgeleid. Bij een zittende vergadering nemen mensen vaak een laptop of smartphone mee, die zorgt voor afleiding.

 

Tips voor staand vergaderen

 

Ben je overtuigd van de voordelen van staand vergaderen? Overtuig je collega’s ook en probeer het uit. Een aantal tips:

 

1. Beperk de duur van een staande vergadering. Probeer deze niet langer dan een half uur te laten duren. Duurt de vergadering toch langer? Las dan na elk half uur een korte zitpauze in.

 

2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Laat 1 iemand notuleren, via een laptop, tablet of schrijfblok.

 

3. Het inzetten van flexibele statafels en vergadertafels is letterlijk een stap in de goede richting.

 

 

Statafels van Arco

 

Een aantal van onze tafels kunnen als statafel worden uitgevoerd:

- De Grid Work High: De Grid High kan worden ingezet als statafel voor korte ontmoetingen maar ook als semi-informele overlegplek gecombineerd met hoge krukken. Aansluitpunten zijn makkelijk en snel toegankelijk, waardoor gebruikers in een handomdraai kunnen in- en uitpluggen.

 

- De Slim +: Slim+ is de grotere versie van de in 2006 geïntroduceerde ragdunne Slim tafel en is ook in een statafel uit te voeren.

 

- De Encore: Een statafel met een sobere, ingetogen uitstraling.

 

- De Base: Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen, ook uit te voeren als statafel.

 

Meer over tafels voor op het werk van Arco

 

Behalve tafels voor op het werk maken we bij Arco ook bijpassende producten zoals stoelen, kasten en klein meubilair. Elk bijzonder in stijl en afwerking. Wil je meer weten over de tafels en bijpassende producten van Arco? Neem contact met ons op, of download de Arco Home & Work Catalogue met onze complete collectie. We are Arco. We make tables.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord