Massief houten tafel

 

De tafel als alleskunner

Verschillende woonfuncties lopen steeds meer in elkaar over, en dat stelt andere eisen aan meubilair. Vooral tafels moeten alleskunners zijn; niet alleen een traditionele keukentafel maar ook bureau, werkbank, vergaderplek, eettafel… en dat soms zelfs tegelijkertijd. We vragen steeds meer van onze leeftafel. Daarom maken wij stevige massief houten tafels en bijbehorende producten, zoals stoelen en banken, voor al deze tafelmomenten. We are arco, we make tables.


 

Uniek in zijn soort

Hout is een natuurlijk materiaal en geen boom is hetzelfde. Met andere woorden, iedere houten tafel heeft zijn eigen unieke houtbeeld. Het hout voor iedere tafel wordt zorgvuldig geselecteerd door onze vakmensen, maar desondanks kunnen er verschillen in structuur en kleur optreden. En dit is nu net één van de redenen waarom wij van hout houden: het geeft de tafel karakter en maakt hem uniek in zijn soort. We love wood.

 

Een solide basis

Een massief houten tafelblad is opgebouwd uit aan elkaar verlijmde massieve houten stroken van wisselende breedtes. De tafels kunnen worden afgewerkt met mat naturel lak (N-lak), project lak (P-lak) of olie. Een massief houten tafel van Arco kan tegen een stootje, of twee. Een tafel voor het leven, zodat generatie op generatie ervan kan genieten. We last generations.

 

Wij gebruiken twee verschillende soorten hout voor onze massieve tafels: Arco premium quality (1A of QF1-3/4 zijdig foutvrij bij eiken en Prime – Super Prime bij noten) of Local Wood. Het verschil? Bij premium quality hout mogen open gebreken nooit in het zicht zitten, maar bijvoorbeeld wel in de onderkant van het blad. Voor Local Wood geldt dat we eventuele “imperfecties” niet verbloemen, maar juist vieren. Unieke, door de natuur gevormde noesten en eventuele kleurverschillen blijven zichtbaar in het blad.

 

 

Essenza: het moderne antwoord op de massief eiken tafel

Massief eiken tafels waren erg gewild eind jaren negentig, maar er was duidelijk ook behoefte aan een moderne versie. En zo kwam de Essenza tot stand: een tafel met bijzondere details, maar tegelijkertijd eenvoudig en sober. Er is efficiënt omgegaan met het materiaalgebruik. De aangezette lijst geeft het blad optisch volume, terwijl het in werkelijkheid minder dik is. ‘Een boom doet er honderd jaar over om te groeien, met dat hout wil je verantwoord omgaan', aldus ontwerper Willem van Ast. 

 

Maak kennis met onze massief houten tafels

De tijdloze Balance – een ontwerp van Arnold Merkx – is ook als massieve tafel verkrijgbaar. Het blad kan zowel rond als ellips vormig worden uitgevoerd en wordt ondersteund door een robuuste kolom.

 

 

Grid Dining is een slimme modulaire tafel. Het materiaal- en kleurgebruik – massief eiken, Amerikaans noten in combinatie met een aluminium constructie – geven de tafel een natuurlijk, vertrouwd en toegankelijk karakter. De ovale vorm biedt ‘the best of both worlds’: het praktische van een rechthoekige tafel en het sociale van een ronde.

 

Meer info over massief houten tafels

Bekijk al onze massief houten tafels online of vind een dealer bij jou in de buurt. Naast tafels hebben wij ook stoelen en banken in onze collectie. Wil je meer weten over onze collectie? Neem dan contact met ons op of download de Arco Home & Work Catalogue met onze complete collectie.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord