Eiken tafel


We are Arco. We love wood. En waarom? Hout is een natuurlijk materiaal en geen boom is hetzelfde. Elk houten meubel die wij maken is een natuurlijk weergave van het specifieke hout waarvan het gemaakt is en heeft zijn eigen unieke houtbeeld. Karakter kun je ook wel zeggen. En dat is bij de eiken tafels die wij maken niet anders.

 

Tailoring: jouw eigen eiken tafel

Wij maken eiken tafels in alle soorten en maten: rechthoekig, rond, ovaal, uitschuifbaar of heel lang. Ook statafels vind je in onze collectie. Veel van onze tafels zijn op maat te maken, dat noemen wij tailoring. Met de juiste lengte, breedte, hoogte en afwerking creëren we tafels die geschikt zijn voor iedere situatie en elk tafelmoment.

 

 

Urenlang tafelen

Bij veel van onze tafels kun je kiezen in welke houtsoort je de tafel wilt laten uitvoeren: eiken of noten. Ben je op zoek naar een eiken tafel? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de volgende Arco tafels.

 

- De elegante Essenza is een massief houten tafel met een pure vorm en elegante stijl. Uitermate geschikt als eettafel, maar door middel van een fraaie kabeldoorvoer, kabelmanagement en privacy panel kan deze houten tafel tevens uitgebouwd worden tot volwaardig bureau.

- De Balance is een praktische ronde tafel met een tijdloze vormgeving. Het kan zowel als eettafel en als vergadertafel gebruikt kan worden.

- De Base is een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten en leven.

 

 

Bekijk al onze tafels op onze website of bezoek een dealer bij jou in de buurt.

 

Onze beitskleuren voor eiken 

Wanneer je kiest voor een eiken tafel, kun je kiezen voor de volgende afwerkingen:

- 27 oak white

- 29 oak pure

- 30 oak naturel

- 32 oak morado

- 33 oak black

- 34 oak white oil

- 35 oak smoke

- 36 oak naturel whitened oil

- 37 oak brown

 

Nieuw: gerookt eiken

Tijdens de Salone del Mobile 2018 presenteerden we de Essenza XL in een nieuwe uitvoering, namelijk in gerookt, gezandstraald eiken. Door het roken krijgt het eikenhout een grijzige kleur. Als het hout daarna wordt behandeld met een olie, ontstaat een warme, honing-bruine tot diepzwarte kleur. Het roken van hout is een natuurlijk proces, waardoor kleurverschillen gemakkelijk op kunnen treden. Het is van tevoren lastig in te schatten welke plank lichter of donkerder uit het rookproces zal komen. Anders zou je per plank van tevoren het tannine gehalte moeten meten. Niet alleen kunnen er kleurverschillen ontstaan tussen verschillende planken, er kunnen ook kleurverschillen binnen een plank ontstaan. Maar dit geeft het hout juist karakter.

 

 

We are Arco

Bij Arco maken we mooie tafels die mensen samenbrengen, voor ‘work & play’. Dit doen we door hard te werken, elke dag weer. Altijd met respect voor de natuur, door nieuwe technologieën te omarmen en door gebruik te maken van het talent van onze vakmannen die elke tafel met evenveel liefde maken. We are Arco. We make tables.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord