Eettafelstoelen

 

Een uitgebreid diner met het gezin, snel een boterham eten, een goed gesprek voeren of je mail checken, allemaal momenten die plaatsvinden aan de tafel met bijbehorende eettafel stoelen. Onze huizen worden steeds meer een open geheel met de leeftafel als centrale plek. Een dynamische plek die steeds weer anders wordt gebruikt. Het is ook een plek die visueel een belangrijk aspect vormt in de ruimte. Arco wil eettafels en eettafel stoelen ontwikkelen die niet alleen mooi en tijdloos zijn, maar ook comfort bieden voor allerlei uiteenlopende tafelmomenten. We are Arco. We make tables. We complement homes.


 

Tips voor de ideale eettafel stoel

Je brengt veel tijd door op een eettafel stoel, het is dus belangrijk dat je een stoel kiest die bij je past. Waar moet je op letten bij het kopen van een eettafel stoel? Wij geven een aantal tips:

 

- Match met de eettafel! De tafel en de stoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden qua functionaliteit. Het is daarom ook belangrijk dat ze met elkaar verbonden zijn qua stijl. Is je (nieuwe) eettafel strak en modern, dan pas je ook de stoelen hierop aan. Kies je voor stoelen waarin ook hout is verwerkt? Laat deze dan matchen met de houtsoort van de tafel. Wil je wat anders dan de standaard eettafel stoel? Mix & Match dan eens met verschillende soorten eettafel stoelen aan de tafel.

- Houd rekening met de ruimte. Zorg ervoor dat er rondom de rand van de eettafel minimaal 90 cm. vrij blijft. Het is immers vervelend wanneer je je stoel naar achteren schuift en deze tegen de muur of een kast aanstoot. Het zorgt er daarnaast ook voor dat jij en je gasten makkelijk op kunnen staan en niet achter elkaar langs hoeven te kruipen.

- De stoel moet makkelijk onder de tafel geschoven kunnen worden, zowel met als zonder armleuningen. Houd dus rekening met de hoogte van de armleuningen.

 

We create comfort

Je kunt kiezen voor een elegante en luxe stoel of juist voor een basic eettafel stoel. En ga je voor een houten stoel of voor een stoel met een gestoffeerde zitting? Met of zonder wielen? Welke keuze je ook maakt: het zitcomfort moet goed zijn. Eten, praten, lezen, werken of ontspannen, het kan allemaal op de eettafel stoelen van Arco. Een greep uit de mogelijkheden:

 

De stoel Ease geeft een nieuwe invulling aan het begrip comfort: de rugleuning van de stoel bestaat namelijk uit flexibele ‘vingers’, die zich naar je lichaam vormen. De stoel kan daarnaast op de door jou gekozen zithoogte gemaakt worden. Daarmee is de Ease de perfecte eettafel stoel, één waarin je achteroverleunt en een avond lang natafelt…

 

 

De Café Chair is een volledig houten stoel met een afneembare, 3D gebreide en semitransparante rughoes, die de stoel een heel eigen(wijs) karakter geeft en tevens een bijzonder goed comfort biedt. Een luchtige en lichte stoel, zowel qua uitstraling als ook qua gewicht.

 

Op zoek naar wat anders dan de standaard eettafel stoel? Bekijk dan eens de verschillende bankjes uit onze collectie, een comfortabel alternatief voor de stoel. Neem bijvoorbeeld de luchtige Close Bench of de moderne Slim Bench. 

Meer info over eettafel stoelen

Bekijk al onze eettafel stoelen online of vind een dealer bij jou in de buurt  Ben je naast stoelen ook op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan mag je onze collectie tafels zeker niet missen. Wil je meer weten over onze stoelen en tafels? Neem dan contact met ons op of download de Arco Home & Work Catalogue met onze complete collectie.

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord