Eettafel hout

Eettafels worden al eeuwenlang van hout gemaakt, een bewezen succes. De Grieken en Romeinen maakten al tafels van hout, in die tijd werd de eettafel ook puur als plek om te eten gebruikt. Vandaag de dag is de tafel geëvolueerd tot zoveel meer dan dat. De eettafel is een leeftafel: een plek waar we op veel momenten van de dag aanschuiven. Rustig alleen, intiem met z’n tweeën of gezellig met een groep, om aan te eten, te werken, een spelletje aan te spelen of bijvoorbeeld de krant aan te lezen. Bij Arco ontwerpen, ontwikkelen en produceren we eettafels van hout voor al deze deze tafelmomenten. 

 

We love wood

 

Bij Arco werken we graag met hout: het is een natuurlijk materiaal en geen boom is hetzelfde. Iedere houten eettafel is dan ook een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan het gemaakt is. We verleggen graag onze grenzen, om zo steeds innovatief te blijven en mooie tafels te blijven maken. Hout biedt ons die mogelijkheid. Het biedt ons ontwerpvrijheid door de veelzijdigheid aan houtsoorten, kleuren en texturen. Hoewel onze vormtaal herkenbaar is, streven we er keer op keer naar om tafels te ontwerpen, ontwikkelen en produceren die vernieuwend zijn. Vernieuwend in vorm, bijvoorbeeld de onmogelijk dun ogende tafel Slim. Maar ook vernieuwend in functie, bijvoorbeeld de Grid Work High, een statafel voor de werkomgeving. We are Arco. We make tables. We love wood. 

 

Arco-slim-eettafel-hout

 

Neem plaats aan de eettafel

 

Terug naar de eettafel. Bijna al onze tafels zijn als eettafel te gebruiken. We stellen je graag voor aan een aantal houten eettafels uit de Arco collectie. Meer zien? Bekijk onze al tafels online of vind een dealer in de buurt

  • Trestle table: Met de Trestle Table vertaalt Jorre van Ast de praktische uitstraling van een schragentafel uit de werkplaats naar een krachtige tafel om aan te leven. Het eikenhout dat gebruikt wordt is afkomstig van hout uit de regio (zowel Nederland als Duitsland). Daarmee is de Trestle Table een nieuwe aanwinst voor de Local Wood collectie. De tafel is gemakkelijk te verplaatsen doordat het tweedelige tafelblad steunt op het schragenonderstel van gegoten aluminium dat met de hand in hoogte verstelbaar. 
  • Base: De naam zegt het al: een basisstuk. Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven. De Base is het eerste product uit de nieuwe Lokaal Hout-collectie van Arco: meubels uitgevoerd in hout uit de buurt van de fabriek. Want niet alle mooie dingen komen van ver…
  • Essenza: De elegante Essenza is een massief houten tafel met een pure vorm en elegante stijl. Uitermate geschikt als eettafel, maar door middel van een fraaie kabeldoorvoer, kabelmanagement en privacy panel kan deze houten tafel tevens uitgebouwd worden tot volwaardig bureau. 

base eettafel hout 

 

Bijpassende stoelen

 

Heb je je oog al laten vallen op een eettafel? Bekijk dan ook eens onze collectie stoelen en banken, die qua design en vormentaal perfect aansluiten bij onze tafels. 

 
Laden...
Door gebruik te maken van deze website of door op “Ik ga akkoord” te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.   > Lees meer
Ik ga akkoord